1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Burdur Belediyesi yüzünü güneşe döndü

Burdur Belediyesi yüzünü güneşe döndü

Enerji Günlüğü - Burdur Belediyesi, Hizmet Kampüsü çatısına 600 KWe’lik güneş enerjisi santrali kuruyor.Burdur Belediyesi, kendi enerjisini kendi üretmek...

Burdur Belediyesi yüzünü güneşe döndü

Enerji Günlüğü - Burdur Belediyesi, Hizmet Kampüsü çatısına 600 KWe’lik güneş enerjisi santrali kuruyor.

Burdur Belediyesi, kendi enerjisini kendi üretmek amacıyla Hizmet Kampüsü çatısında GES projesi çalışmalarını başlattı. 2 milyon TL’ye mal olacak projeyle 600 KWe kapasiteli GES belediyenin tükettiği enerjinin yüzde 16’sını karşılayacak ve proje 4 ay içinde tamamlanacak.

Proje hakkında bilgi veren Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Burdur Belediyesi Hizmet Kampüsü çatısına kurulmaya başlanılan güneş enerjisi santrali ihalesi 5 Mart’ta yapılmıştı. Söz konusu ihale kapsamında santrali 5 bin metrekarelik çatı alanına kuruyoruz. İhaleyi alan yüklenici firma projeyi 120 gün içerisinde tamamlayacak. Burdur merkezde bir ilk olacak çatı GES projesi ile yıllık 991 bin 732 kWh enerji üretmeyi hedefliyoruz. Ayrıca projede KDV muafiyetinden de faydalanacağız. Tükettiği enerjinin tamamını üreten bir Belediye olma hedefimizin ilk ayağını bu proje ile gerçekleştiriyoruz. GES projelerine devam edeceğiz.”

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler