1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Bursa’da kurulacak biyokütle santraline yargı iptali

Bursa’da kurulacak biyokütle santraline yargı iptali

Bursa 3. İdare Mahkemesi, Bursa’nın Büyükorhan ilçesinde kurulması planlananan ve orman ürünleri ile tarım atıklarını işleyerek enerjiye çevirecek 12 MW’lık biyokütle santrali projesini iptal etti.

Bursa’da kurulacak biyokütle santraline yargı iptali

Enerji Günlüğü - Bursa 3. İdare Mahkemesi, Bursa’nın Büyükorhan ilçesinde kurulması planlananan ve orman ürünleri ile tarım atıklarını işleyerek enerjiye çevirecek 12 MW’lık biyokütle santrali projesini iptal etti.

Satem Enerji Sanayi Ticaret Ltd. Şti. tarafından, Bursa ili, Büyükorhan lçesi, Karaağız mahallesinde 33.550 metrekare alan içerisinde kurulması planlanan 12 MWe /48 MWt kapasitesinde Biyokütle Tesisi projesi Bursa 3’üncü İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. 

GEREKÇE EKOSİSTEMİN ZARAR GÖRMESİ

Köylüler ile çevrecilerin Toprak Koruma Kurulu’nun onay kararına karşı açtığı davada alınan iptal kararının gerekçesi ise şu şekilde ifade edildi; ‘Bölgedeki endemik türler ile antik yerleşim alanı gibi kültür varlıklarının zarar görebileceği anlaşıldı. Yöre halkının tarım ve hayvancılık faaliyetleri santralin kurulması durumunda su temini sıkıntıları yaşanabileceği, ayrıca santralin kurulmasıyla bölgedeki korunması gereken nadir ekosistemin zarar göreceği nedenleriyle iptaline.’  

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler