1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Bursagaz tükettiği enerjinin %44’ünü kendisi üretiyor

Bursagaz tükettiği enerjinin %44’ünü kendisi üretiyor

SOCAR Türkiye’nin iştiraki Bursagaz, Genel Müdürlük binasında 2021’in ilk 3 ayında tükettiği enerjinin %44’ünü kendisi üretti. 

Bursagaz tükettiği enerjinin %44’ünü kendisi üretiyor

Enerji Günlüğü - SOCAR Türkiye’nin iştiraki Bursagaz, Genel Müdürlük binasında 2021’in ilk 3 ayında tükettiği enerjinin %44’ünü kendisi üretti. 

Bursagaz’ın, Leed Platinum Sertifikalı Genel Müdürlük binası tükettiği enerjinin %44’ünü üretir hale geldi. 2020 yılında tüketiminin %38’ini üreten bina, bu yılın ilk çeyreğinde tüketimini karşılama oranını %44’e çıkardı. Şirket, yaklaşık 55,5 ton metal atık ile 4 bin 500 kg alüminyum regülatörü de geri dönüşüm prosesine gönderdi. 

SOCAR Türkiye’nin iştiraki olan Bursagaz’dan 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yapılan açıklamada, SOCAR Türkiye’nin sürdürülebilirlik hedeflerinde enerjinin verimli kullanımının ve karbon ayak izinin azaltılmasının önemli bir yeri olduğu vurgulandı. 

55 TON METAL ATIK GERİ DÖNÜŞÜME GİTTİ

Bursagaz’ın ürettiği elektronik atıklar, metal atıklar, sayaç ve ofis malzemelerinin ambalaj atıkları, atık piller, aküler ve atık yağlar; lisanslı atık firmaları aracılığıyla geri dönüşüme kazandırılmak üzere, Bursagaz istasyonlarındaki geçici atık depolama sahalarında depolanıyor. Bu atıkların büyük bir bölümünü, metal sayaçlar ve alüminyum regülatörler oluşturuyor. 

2020 yılında geri dönüşüme kazandırılan metal atık miktarı yaklaşık 55,5 ton, alüminyum regülatör miktarı ise 4 bin 500 kg olarak gerçekleşti. Bursagaz, ofis ve sahada ise ‘Sıfır Atık’ prensibiyle, çalışanlarının evlerindeki atık pil, elektronik atık ve atık yağların da geri dönüşüme kazandırılması için destek oluyor.

AKILLI GENEL MÜDÜRLÜK BİNASI

Şirketin elektrik tüketiminin otomasyon sistemiyle kontrol edildiği Genel Müdürlük binasında, enerji tüketimi önceliği yenilenebilir enerji kaynaklarına veriliyor. Elektrik enerjisi ihtiyacının belli bir oranı çatı ve cephesindeki güneş panelleri ve rüzgar türbini sayesinde güneş ve rüzgar enerjisinden trijenerasyon sistemiyle üretiliyor. 

Genel Müdürlük binasında su tasarrufu amacıyla toplanan yağmur suları da gerekli işlemlerden geçirildikten sonra bahçe sulaması ve rezervuarlarda kullanılıyor. 

Şirketi Bursa’da ağaçlandırma çalışmalarına da her yıl düzenlediği fidan dikim kampanyasıyla destek oluyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler