1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Bütün OSB’lere yüksek hızlı şarj istasyonu kurulacak

Bütün OSB’lere yüksek hızlı şarj istasyonu kurulacak

OSBÜK ve Eşarj arasında organize sanayi bölgelerinde yüksek hızlı şarj istasyonları kurulması amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Bütün OSB’lere yüksek hızlı şarj istasyonu kurulacak

Enerji Günlüğü - OSBÜK ve Eşarj arasında organize sanayi bölgelerinde yüksek hızlı şarj istasyonları kurulması amacıyla iş birliği protokolü imzalandı. 

Toplam 67 bin fabrikanın üretim yaptığı organize sanayi bölgelerine elektrikli araçlar için yüksek hızlı şarj istasyonları kurulacak. Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ve Eşarj Elektrikli Araçlar Şarj Sistemleri AŞ arasında bu amaçla bir iş birliği protokolü imzalandı. OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü ve Eşarj Genel Müdürü Barış Altınay tarafından imzalanan protokol uyarınca OSB’ler yüksek hızlı elektrikli şarj istasyonları için yer sağlayacak, istasyonların tüm kurulumları ise yüklenici firma Eşarj tarafından yapılacak. 

81 İLDEKİ BÜTÜN OSB’LER PROJEYE DAHİL

Protokol imza töreninde konuşan OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, 67 bin fabrika ile Türkiye’nin sanayi üretiminin yüzde 45’ini gerçekleştiren organize sanayi bölgelerine kurulacak TOGG uyumlu yüksek hazlı şarj istasyonlarının hayırlı olmasını diledi ve “OSBÜK olarak çalışmalarımızı, organize sanayi bölgelerimizi sanayi üretiminin yanı sıra, dijitalleşme ve teknolojik dönüşümde de öncü hale getirmek hedefiyle yürütüyoruz. Eşarj firması ile imzaladığımız iş birliği protokolü de bu hedeflerimize katkıda bulunacak. Bu protokolle hedefimiz; 81 ilimizdeki tüm organize sanayi bölgelerimize, Türkiye’nin doğuştan elektrikli ilk akıllı cihazı TOGG uyumlu yüksek hızlı şarj istasyonları kurmak. OSB’lerimizdeki yüksek hızlı şarj istasyonlarından hem OSB içindeki işletmelerimiz hem de vatandaşlarımız faydalanabilecek. OSB müdürlüklerimiz tarafından işletilecek bu istasyonlar devreye alındığında, bir hizmeti daha OSB’lerimizdeki 67 bin sanayi işletmemizin ayağına götürmüş olacağız. Bu iş birliğinden dolayı Eşarj’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

OSB’LERDE DAHA UYGUN FİYATLA ŞARJ HİZMETİ

OSB’lerdeki şarj istasyonlarına piyasa şartlarından daha uygun fiyatlarda elektrik temin edileceği bilgisini paylaşan Kütükcü, şunları söyledi, “İstasyonların kurulmasına ilişkin tüm lisans, ruhsat, sigorta işlemleri ve abonelik işlemleri Eşarj tarafından ücretsiz sağlanacak. İstasyonlarla ilgili de 7/24 müşteri hizmetlerinden destek alınabilecek. 24 saat kesintisiz hizmet verecek istasyonlarda 2 araç aynı anda şarj edilebilecek”. 

murat-pinar-enerjisa-esarj.jpg

 

İLK ETAPTA 272 OSB’YE ŞARJ İSTASYONU

Türkiye’de yılın ilk 2 ayında geçen yılın ilk 6 ayının toplamı olan 2 bin 263 adetten fazla elektrikli otomobil satıldığını belirten Enerjisa Enerji CEO’su ve Eşarj Yönetim Kurulu Başkanı Murat Pınar ise, “Eşarj olarak kurulduğumuz günden bu yana müşterilerimize elektrikli araç ekosistemi içerisinde ilklerin deneyimini yaşatıyoruz. Veriler ve gelişmeler, adet bazında düşük olmasına karşın elektrikli otomobil satışlarının büyüme hızı, tüketicilerin elektrikli otomobillere olan ilgisini ortaya koyuyor. Eşarj olarak biz de ülkemizin bu potansiyeline duyduğumuz güvenle, yatırımlarımızı araç başına düşen halka açık şarj istasyonu sayı ve kapasitesini artırmak üzere yapıyoruz. Eşarj olarak 60'ın üzerinde şehirde; 400’den fazlası yüksek hızlı (DC) olmak üzere 600 adede yakın istasyon, 1.000’in üzerinde soket ve 40MWh’in üzerinde kurulu güce sahibiz. Türkiye’de sanayi üretiminin önemli bir bölümünün gerçekleştirildiği organize sanayi bölgelerinde, Eşarj olarak kuracağımız yüksek hızlı şarj istasyonları ile halkımıza en iyi deneyimi sunmaya devam edeceğiz. Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu ile yaptığımız iş birliği, ilk etapta faal 272 organize sanayi bölgesini kapsamakla beraber önümüzdeki dönemde devreye alınacak yeni bölgeleri de kapsayacak” şeklinde konuştu.

İKLİM POLİTİKALARINA UYUMDA ÖNEMLİ BİR ADIM

Protokolün, iklim krizinin olumsuz etkilerinin azaltılması için önemli bir adım olduğunu kaydeden Murat Pınar sözlerine şöyle devam etti, “Eşarj ile beraber tüm OSB’lerin karbon salımlarını dünya standartlarına uygun şekilde ölçmek, iyileştirmek ve ‘İklim Değişikliği’ ve ‘Yeşil Dönüşüm’ politikalarına uyumun sağlanması ve farkındalığın artırılması için önemli bir adım olacak. Eşarj olarak müşterilerimize en iyi ve en hızlı deneyimi yaşatmaya devam etmek için de yıl sonuna kadar 81 ilimizde en az 1 adet yüksek hızlı şarj istasyonu kurmayı hedefliyoruz”.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler