1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Büyükerşen: Termik santrale bütün Eskişehir karşı

Büyükerşen: Termik santrale bütün Eskişehir karşı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Alpu Ovası’na yapılmak istenen termik santrale kendisi dahil bütün Eskişehir’in karşı olduğunu söyledi.

Büyükerşen: Termik santrale bütün Eskişehir karşı

Enerji Günlüğü - Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Alpu Ovası’na yapılmak istenen termik santrale kendisi dahil bütün Eskişehir’in karşı olduğunu söyledi.

Dünya gazetesinden Tülay Taşkın’ın haberine göre, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Alpu Ovası’na yapılmak istenen termik santrale kendisi dahil bütün Eskişehir’in karşı olduğunu söyledi. Büyükerşen, “Samimi olarak söylüyorum ki, iktidar partisi seçmeni hemşerilerim ve iktidar partisi yöneticileri de dahil… Düşüncelerini açık açık dile getiremiyorlar, biliyor ve anlayışla karşılıyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak müdahil olma hakkımızın olduğu her davada taraf olduk ya da kendi adımıza mahkemeye gittik. Şehirdeki diğer STK’ların eylemlerini destekledik. Süreç şimdilik askıya alınmış gibi görünüyor. Bacalarına filtre taktırmayan santrallerin bir bir mühürlenmesi son derece önemli. Kazdağları’nda, Kütahya’daki Muratdağı'nda ve diğer vahşi maden arama alanlarında ülke olarak gösterilen tepki ve bu tepkiye sessiz kalınmaması, beni çevre konusunda biraz olsun ümitlendiriyor. Bu direnç, yapılması planlanan kömürlü termik santrallerine karşı bir umut olacaktır” ifadesini kullandı. 

GÜNEŞ SANTRALİ KURACAĞIZ

Temiz enerji üreteceklerini ve üreticiyi tüketici ile aracısız buluşturacaklarını belirten Büyükerşen, katı atık bertarafı ile 11.2 megavat enerji sağladıklarını, yeni hedeflerinin güneş enerjisi santrali kurmak olduğunu söyledi.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler