1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Alpu Termik Santrali özelleştirmesine Danıştay iptali

Alpu Termik Santrali özelleştirmesine Danıştay iptali

Danıştay, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin temyize götürdüğü kömürlü termik santral davasında özelleştirme kararını iptal etti.

Alpu Termik Santrali özelleştirmesine Danıştay iptali

Enerji Günlüğü - Danıştay, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin temyize götürdüğü kömürlü termik santral davasında özelleştirme kararını iptal etti.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir’in Alpu Ovası’na yapılması planlanan kömürlü termik santral yapılmasına yönelik açtığı temyiz davasında Danıştay’ın özelleştirme kararını iptal ederek santralin yapımına izin vermediğini duyurdu. EÜAŞ’ın Eskişehir’de kurmayı planladığı 1100 MW’lık kömür yakıtlı Alpu Termik Santrali ve kül düzenli depolama tesisi projesi daha önce de bir çok kez davaya konu oldu.

HUKUK MÜCADELESİNİ BİR KEZ DAHA KAZANDIK!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen sosyal medya hesabı üzerinden karara ilişkin yaptığı açıklamada, “İç Anadolu’nun en verimli ovalarından biri olan Alpu Ovamıza yapılmak istenen kömürlü termik santrale karşı vermiş olduğumuz hukuk mücadelesinde bir zafer daha kazandık!” ifadesini kullandı. 

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) Eylül 2017 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan kararıyla Eskişehir Alpu Ovasında Termik Santral yapılması için EÜAŞ ile bağlı ortaklıklarına ait kömür rezerv alanının özelleştirilmesine karar verdi. ÖYK'nin bu kararına karşı TMMOB'ye bağlı odalar ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından dava açılmıştı. Davaya bakan Danıştay 13. Dairesi’nin ÖYK kararının hukuku uygun olduğu gerekçesi ile kararın iptali istemini reddetmesi üzerine kurumlar temyiz yoluna başvurmuştu.

EÜAŞ’ın Eskişehir’de kurmayı planladığı 1100 MW’lık kömür yakıtlı Alpu Termik Santrali ve kül düzenli depolama tesisi projesi için verilen ‘acele kamulaştırma’ kararının yürütmesi Eskişehir Tepebaşı Belediye’sinin açtığı dava üzerine Danıştay 6’ncı Dairesi tarafından geçen yılın başlarında durdurulmuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler