1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Eskişehir’deki termik santral kamulaştırmalarına Danıştay engeli

Eskişehir’deki termik santral kamulaştırmalarına Danıştay engeli

Enerji Günlüğü - Eskişehir’in Alpu ilçesi sınırları içinde kurulması planlanan kömüre dayalı elektrik üretim tesisi için alınan acele kamulaştırma...

Eskişehir’deki termik santral kamulaştırmalarına Danıştay engeli

Enerji Günlüğü - Eskişehir’in Alpu ilçesi sınırları içinde kurulması planlanan kömüre dayalı elektrik üretim tesisi için alınan acele kamulaştırma kararları Danıştay tarafından durduruldu.

EÜAŞ’ın Eskişehir’de kurmayı planladığı 1100 MW’lık kömür yakıtlı Alpu Termik Santrali ve kül düzenli depolama tesisi projesi için verilen ‘acele kamulaştırma’ kararının yürütmesi Eskişehir Tepebaşı Belediye’sinin açtığı dava üzerine Danıştay 6’ncı Dairesi tarafından durduruldu.

DANIŞTAY KARARINA İTİRAZ YOLU KAPALI

Dünya Gazetesi’nden Soner Cavkaytar’ın haberine göre, Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, konuya ilişkin yaptığı açıklamada Danıştay’ın kararına itiraz yolunun kapalı olduğunu belirterek, “Kentimizde yapımı planlanan kömürlü termik santral için verilen ‘acele kamulaştırma’ kararı, belediyemiz tarafından açılan dava sonucu, Danıştay 6’ncı Dairesi kararıyla, itiraz yolu kapalı olmak üzere yürütülmesinin durdurulması hükmüne bağlandı. Diliyorum ki Eskişehir’in en verimli toprakları üzerine yapılması planlanan kömürlü termik santral ısrarından vazgeçilir. Gelecek, temiz ve yenilenebilir enerjidedir” diye konuştu. 

2018 yılı Nisan ayı sonlarında Bakanlar Kurulu EÜAŞ uhdesindeki 85839 ruhsat numaralı maden sahasında kurulması planlanan linyite dayalı termik santral ve ek tesislerin inşası ile atık depolama sahasının oluşturulması amacıyla, Eskişehir’in Tepebaşı ilçesine bağlı Sepetçi ve Margı Mahallelerinde bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı almıştı.

Elektrik Üretim Anonim Şirketi'ne (EÜAŞ) ait ruhsat sahası içinde termik santral yapmak için kömür rezerv alanının özelleştirilmesi için açılan ihale daha önce 5 kez ertelenmiş ve son teklif verme süresi 7 Şubat 2019 olarak belirlenmişti. 

ESKİŞEHİR’DE ALPU TERMİK SANTRALİ İÇİN ACELE KAMULAŞTIRMALAR YAPILACAK

ALPU KÖMÜR SANTRALİ YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler