1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çalık Enerji’den 150 milyon TL’lik tahvil ihracı

Çalık Enerji’den 150 milyon TL’lik tahvil ihracı

Enerji Günlüğü - Türk-Japon ortaklığı Çalık Enerji, 100 milyon TL'lik tahvil için çıktığı ihraç operasyonunda, 150 milyon TL’lik tahvil...

Çalık Enerji’den 150 milyon TL’lik tahvil ihracı

Enerji Günlüğü - Türk-Japon ortaklığı Çalık Enerji, 100 milyon TL'lik tahvil için çıktığı ihraç operasyonunda, 150 milyon TL’lik tahvil ihracı gerçekleştirdi. 

Çalık Holding ve Mitsubishi Corporation ortaklığındaki Çalık Enerji tarafından gerçekleştirilen tahvil ihracı operasyonu 3 Şubat 2017 tarihinde tamamlandı. 100 milyon TL’lik ihraç için yola çıkan Şirket, gelen yoğun talep üzerine 150 milyon TL’lik 2 yıl vadeli tahvil ihracı gerçekleştirdi. 

Üç ayda bir faiz ödemeli olarak gerçekleştirilen ihracın yıllık bileşik getirisi, ilk kupon ödemesi için belirlenen faiz oranına göre yüzde 16.1424 oldu. Yapılan ihraçla elde edilecek finansmanın, Çalık Enerji'nin yenilenebilir enerji yatırımları için kullanılması öngörülüyor. Çalık Enerji, aynı tutardaki bir önceki tahvil ihracının itfasını 27 Ocak 2017 tarihinde gerçekleştirmişti.

Çalık Enerji, 5.500'ün üzerinde çalışanı ile enerji ve altyapı tesislerinin anahtar teslim kurulumu, elektrik ve gaz dağıtımı ve elektrik enerjisi üretimi alanlarında dünyanın önde gelen şirketleri arasında yer alıyor. Mitsubishi Corporation stratejik bir yatırım ile Mayıs 2015 tarihinde Çalık Enerji’ye ortak olmuştu. 2016’da ise şirketin JCR Ulusal Kredi Notu BBB+ seviyesinden A- seviyesine yükselmişti. 

GÜÇLÜ BİLONÇOYA DUYULAN GÜVEN

Çalık Enerji CFO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Salih Tuncer Mutlucan, ihraca beklentilerin üzerinde yoğun bir talep gelmesini “güçlü sermayedar ve bilanço yapısına duyulan güven”e bağladı. Mutlucan, “Çalık Enerji yurt içi ve yurt dışındaki faaliyetleri ile ülkemiz adına katma değer yaratmaya devam edecektir” dedi. 

PİYASA DAHA DA DERİNLEŞECEK 

Çalık Enerji’nin ikinci özel sektör tahvil ihracına aracılık eden ÜNLÜ & Co Borç Sermaye Piyasaları ve Danışmanlık Bölümü Yönetici Direktörü Erdem Selim de tahvilin yoğun ilgi görmesinde doğru risk ve getiri profili ile şirketin borç sermaye piyasaları yatırımcılarıyla ilk ihracında kurmuş olduğu ilişkinin önemli rol oynadığını ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler