1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çalık ve Aksa, Toroslar EDAŞ`a teklif verdi

Çalık ve Aksa, Toroslar EDAŞ`a teklif verdi

Enerji Günlüğü - Çalık Grubu özelleştirilecek elektrik dağıtım bölgelerinden Toroslar ve Dicle'ye, Kazancı Holding ise AYEDAŞ ve Toroslar'a teklif...

Çalık ve Aksa, Toroslar EDAŞ`a teklif verdi

Enerji Günlüğü - Çalık Grubu özelleştirilecek elektrik dağıtım bölgelerinden Toroslar ve Dicle'ye, Kazancı Holding ise AYEDAŞ ve Toroslar'a teklif sundu.

Dört elektrik dağıtım bölgesinin özelleştirilmesine ilişkin teklifler için belirlenen süre bugün mesai saati sonu itibariyle doldu.

Vangölü EDAŞ, Dicle EDAŞ, Toroslar EDAŞ ve İstanbul Avrupa Yakası EDAŞ (AYEDAŞ) için isteklilerin teklifleri de Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na ulaştırıldı.

Enerji Günlüğü'nün enerji kulislerinden edindiği bilgilere göre Çalık Grubu Toroslar ve Dicle dağıtım bölgeleri için teklif sundu.

Kazancı Grubu şirketi Aksa Elektrik de AYEDAŞ ve Toroslar için teklif verdi.

Toroslar EDAŞ, tüketim toplamı açısından İstanbul Avrupa Yakası'na yakın bir büyüklüğe sahip. Bu bölgenin kapsamında Gaziantep, Kilis, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana, Hatay ve Mersin illeri bulunuyor. Dolayısıyla dağıtım özelleştirmesindeki son partinin en büyük lokması sayılıyor.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın, dört elektrik dağıtım bölgesine teklif sunan yatırımcıları açıklaması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler