1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Camiler elektriği serbest piyasadan satın alabilecek

Camiler elektriği serbest piyasadan satın alabilecek

Enerji Günlüğü - Camiler, kiliseler ve havralar ile özelleştirilmiş karayolları, aydınlatma amaçlı elektrik ihtiyacını, görevli tedarik şirketinden...

Camiler elektriği serbest piyasadan satın alabilecek

Enerji Günlüğü - Camiler, kiliseler ve havralar ile özelleştirilmiş karayolları, aydınlatma amaçlı elektrik ihtiyacını, görevli tedarik şirketinden ya da ikili anlaşmayla özel sektörden alabilecek. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, Dağıtım Lisansı Sahibi Tüzel Kişiler ve Görevli Perakende Satış Şirketlerinin Tarife Uygulamalarına İlişkin Usul ve Esaslar’ın Aydınlatma abone grubu başlıklı 5'inci maddesini değiştirdi.

1. AYDINLATMA ALT GRUBUNUN ELEKTRİĞİ DAĞITICIDAN

Yapılan değişiklik sonrası 5'inci maddenin birinci fıkrasına göre, aydınlatma abone grubu iki alt abone grubundan oluşacak. Genel aydınlatma kapsamındaki aydınlatmalar, birinci alt abone grubu kapsamında yer alıyor. Bu alt abone grubu kapsamındaki enerji, ilgili dağıtım şirketi tarafından temin edilecek ve tahakkuk ile tahsilat işlemleri Genel Aydınlatma Yönetmeliği kapsamında gerçekleştirilecek.

İBADETHANELER SERBEST ELEKTRİK TÜKETİCİSİ İSE...

Otoyollar ve özelleştirilmiş erişme kontrollü karayollarının aydınlatılması, güvenlik amacıyla yapılan sınır aydınlatmaları ve toplumun ibadetine açılmış ve ücretsiz girilen ibadethanelere ilişkin aydınlatmalar ise ikinci alt abone grubu kapsamında değerlendirilecek. İkinci alt abone grubu kapsamındaki tüketiciler, tüketiciler enerjiyi düzenlenen tarife üzerinden ilgili görevli tedarik şirketinden temin edebileceği gibi, serbest tüketici statüsüne sahip iseler ikili anlaşma yaparak da temin edebilecekler.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler