1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Cemevleri’ne düşük elektrik tarifesi yolda

Cemevleri’ne düşük elektrik tarifesi yolda

Elektrikte ticarethane abonesi statüsünde kabul edildiği için yüksek faturalarla karşılaşan Cemevleri'nin aydınlatma aboneliği grubuna alınması bekleniyor.  

Cemevleri’ne düşük elektrik tarifesi yolda

Enerji Günlüğü - Elektrikte ticarethane abonesi statüsünde kabul edildiği için yüksek faturalarla karşılaşan Cemevleri'nin sorunu çözüme kavuşturuluyor.   

Enerji Günlüğü'nün edindiği bilgilere göre, Cemevleri’ne gelen yüksek elektrik faturalarının makul seviyelere düşürülmesi için, bu mekanlar da ticarethane yerine aydınlatma aboneliği grubuna geçirilecek. Cemevleri’nin altından kalkılması güç yüksek elektrik faturalarıyla karşılaştıklarına yönelik şikayetler giderilecek. Enerji yönetimi, Cemevleri’nin elektrik faturalarını aşağı çekecek bir çözüm üzerinde çalışıyor. 

CEMEVLERİ DE “AYDINLANACAK”

Cemevleri’nin elektrik tüketimi açısından, ticarethane muamele görülmesinden vazgeçilecek. Cemevleri için halen camilerde olduğu gibi aydınlatma aboneliği kapsamında abonelik tesis edilecek. Böylece Cemevleri, bugünküne göre daha düşük bir tarifeden elektrik tüketebilecek. Bu sayede söz konusu mekanların elektrik faturaları aşağı çekilmiş olacak. 

CAMİLERDE ÇİFTE ABONELİK VAR

Halen camilerde ihtiyaca göre birden fazla elektrik aboneliği bulunabiliyor. Bunlardan biri aydınlatma aboneliği. Bu abonelik ibadethanenin içinin ve dışının aydınlatılması ile ses sistemlerinin ihtiyacı olan elektriği kapsıyor. Bu abonelik için ödenen faturalar Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından karşılanıyor. Bazı camilerde aydınlatma dışı ihtiyaçların karşılanmasında kullanılan elektrik için, mesken aboneliği statüsünde ikinci bir abonelik tesis ediliyor. Bu aboneliğin faturası ise genellikle cami cemaatinden toplanan bağışlarla ya da eğer varsa, Diyanet’ten Cami’ye aktarılan bütçeden karşılanıyor. 

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler