1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Cemevleri elektrik faturasından kurtulabilir

Cemevleri elektrik faturasından kurtulabilir

Enerji Günlüğü - AİHM'in cemevlerine yönelik ‘ayrımcılık’ kararı ile Cemevlerinin elektrik faturasından muaf tutulmasının yolu açıldı.Cem Vakfı...

Cemevleri elektrik faturasından kurtulabilir

Enerji Günlüğü - AİHM'in cemevlerine yönelik ‘ayrımcılık’ kararı ile Cemevlerinin elektrik faturasından muaf tutulmasının yolu açıldı.

Cem Vakfı avukatı tarafından açılan davada AİHM, cemevlerinin de cami, kilise ve sinagoglar gibi elektrik faturasından muaf tutulması talebini reddeden Türk mahkemesinin ‘ayrımcılık’ yaptığına hükmetti. Böylece Cemevlerinin de elektrik faturasından muaf tutulmasının yolu açılmış oldu.

DevletAİHM kararı doğrultusunda 6 ay içinde cemevlerini ibadethane olarak kabul etmek ve bu konuda yasal adımları uygulamaya geçirmek durumunda.

CEMEVİ DERNEĞİ KAPATMA DAVASINA RET

Öte yandan bir sevindirici haber de Yargıtay'dan geldi. Çankaya Cemevi Yaptırma Derneği hakkındaki kapatma davasını reddeden yerel mahkeme kararı onandı.

Yargıtay, cemevilerinin ibadethane olup olmadığının yargı kararıyla belirlenemeyeceğine karar vererek, cemevi yaptırmak üzere dernek kurulabileceğine hükmetti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler