1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Çankırılı kadınlar güneş enerjisiyle kuruttukları gıdaları pazarlıyor

Çankırılı kadınlar güneş enerjisiyle kuruttukları gıdaları pazarlıyor

Enerji Günlüğü - Çankırı Eldivanlı kadınlar, güneş enerjisi ile kurutulan sebze ve meyvelerle salça, erişte, tarhana, reçel, konserve gibi ürünler...

Çankırılı kadınlar güneş enerjisiyle kuruttukları gıdaları pazarlıyor

Enerji Günlüğü - Çankırı Eldivanlı kadınlar, güneş enerjisi ile kurutulan sebze ve meyvelerle salça, erişte, tarhana, reçel, konserve gibi ürünler ürettiler.

Temiz Enerji Vakfı’nın Eldivan’da uyguladığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından desteklenen ‘Köyde yeşil ekonomi’ projesi kapsamında Eldivanlı kadınlar, ‘Eldivan Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi aracılığıyla, güneş enerjisi ile kurutulan sebze ve meyvelerle salça, erişte, tarhana, reçel, konserve gibi ürünler ürettiler. Bu ürünler Külçe markası ile pazarlandı.

CocaCola’nın ana sponsoru olduğu güneş enerjisinin üretimde kullanıldığı bu proje ile toplam 2885 kwh enerji üretildi ve 3.000 dolarlık katma değer yaratıldı

PROJE FARKLI BÖLGELERDE DE UYGULANMAYA ÇALIŞILACAK

Solar TR’nin son gününün ilk konuşmacılarından olan, Temiz Enerji Vakfı Genel Koordinatörü Dr. Fatma Figen Ar, vakıf olarak Çankırı Eldivan’da hayata geçirdikleri ‘Köyde Yeşil Ekonomi’ projesini anlattı.

Figen Ar, bir hafta sonra sona erecek projenin farklı bölgelerde de tekrarlanmasına çalışacaklarını söyledi. Zira bu proje ile 2885 kwh enerji üretimi sağlandığını, 1327 kg karbon gazının doğaya karışması önlendiğini, 47 kişiye istihdam sağlandığını ve toplamda 3000 dolarlık bir katma değer yaratıldığını kaydetti.

Melis ÇALAPKULU – Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler