1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çatalağzı Termik Santrali üretime yeniden başlıyor

Çatalağzı Termik Santrali üretime yeniden başlıyor

Çevre yükümlülüklerini tamamlamadığı için yılbaşından bu yana çalıştırılamayan Çatalağzı Termik Santrali (ÇATES) yeniden elektrik üretmeye başlıyor.

Çatalağzı Termik Santrali üretime yeniden başlıyor

Enerji Günlüğü - Çevre yükümlülüklerini tamamlamadığı için yılbaşından bu yana çalıştırılamayan Çatalağzı Termik Santrali (ÇATES) yeniden elektrik üretmeye başlıyor. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, çevre yükümlülüklerini yerine getiremediği gerekçesiyle yılbaşından faaliyeti durdurulan kömür santrallerinden biri üretime yeniden başlıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Zonguldak İl Müdürlüğü, Aydem Enerji bünyesinde yer alan Zonguldak’taki Çatalağzı Termik Santrali’ne Uygunluk Belgesi verdi. Enerji Bakanlığı'nın geçici faaliyet belgesini vermesiyle birlikte santralin kısa süre içinde yeniden elektrik üretimine başlaması bekleniyor.  

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2019 sonlarına doğru özelleştirme yoluyla özel sektöre devredilen kömüre dayalı elektrik üretim santrallerinin bacagazı filtresi ve atık yönetimi konularındaki yükümlülüklerini yerine getirmelerini aksi takdirde 1 Ocak 2020 itibariyle faaliyetlerine izin verilmeyeceğini duyurmuştu. 6 santralin bu yükümlülüklerini yeride getirmedikleri için faaliyetleri durdurulmuştu. 

Bir süre sonra Soma Termik Santrali'nin atık ısısı şehir ısıtmasında da kullanıldığı için kısmi olarak çalıştırılmasına müsaade edilmişti. Daha sonra söz konusu santraller eksikliklerini giderip kısa sürede yeniden faaliyete içecekleri yönünde açıklamalarda bulunmuşlardı. 

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler