1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. CATL süper hızlı şarj olan batarya geliştirdi

CATL süper hızlı şarj olan batarya geliştirdi

Çinli batarya üreticisi CATL, elektrikli araçlarda (EV) şarj ve menzil sorununu çözmesi beklenen ‘Shenxing’ (Hızır gibi yetişen) adında süper hızlı şarj olan batarya geliştirdi. 

CATL süper hızlı şarj olan batarya geliştirdi

Enerji Günlüğü - Çin merkezli batarya devi CATL, “dünyanın ilk 4C süper hızlı şarj olan LFP bataryasını geliştirdi. Batarya 10 dakika şarj ile 400 kilometreye kadar menzil sunuyor.

Tesla'nın en büyük tedarikçilerinden Çin merkezli batarya devi CATL, 10 dakika şarj ile 400 kilometreye kadar menzil sunan “dünyanın ilk 4C süper hızlı şarj olan LFP bataryasını” duyurdu. Elektrikli araçların (EV) şarj ve menzil sorununu çözmesi beklenen ürüne ‘Shenxing’ (Hızır gibi yetişen) adı verildi.

Yeni geliştirilen lityum demir fosfat (LFP) türü bataryada tam kapasiteyle toplam menzil ise 700 kilometreye kadar ulaşabiliyor. 

BATARYALAR 2024'TE KULLANILMAYA BAŞLANACAK

CATL baş teknoloji sorumlusu Gao Han, tanıtımda yaptığı sunumda, bataryanın 2023’ün sonunda seri üretime geçeceğini, 2024 yılı içinde müşterilere teslim edilmeye başlanacağını açıkladı. ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla, CATL’ın LFP bataryalarını 2021 yılından bu yana kullanıyor. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler