1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. CDP iklim değişikliği ve su güvenliğinde lider şirketleri açıkladı

CDP iklim değişikliği ve su güvenliğinde lider şirketleri açıkladı

Türkiye’de iklim değişikliği ile ilgili konuların yönetimi ve bu konuda liderlik gösterme seviyesine ulaşan şirket sayısı artarak iklim değişikliği kategorisinde toplamda 36'ya, su güvenliği kategorisinde ise 29'a ulaştı.

CDP iklim değişikliği ve su güvenliğinde lider şirketleri açıkladı

Enerji Günlüğü - Türkiye’de iklim değişikliği ile ilgili konuların yönetimi ve bu konuda liderlik gösterme seviyesine ulaşan şirket sayısı artarak iklim değişikliği kategorisinde toplamda 36'ya, su güvenliği kategorisinde ise 29'a ulaştı.

Türkiye çalışmalarını Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu'nun üstlendiği dünyanın en büyük çevre raporlama platformu CDP, 31 Mart Çarşamba günü CDP Türkiye 11. İklim Değişikliği Sanal Konferansı ve Ödül Töreni'ni gerçekleştirdi. CDP Türkiye'nin yıl boyunca yürüttüğü çalışmaların paylaşıldığı konferansta, CDP İklim Değişikliği & Su Programı 2020 Türkiye Sonuçları ve CDP Türkiye Liderleri açıklandı. 

Dünyanın en güvenilir derecelendirme metodolojilerinden biri olan CDP metodolojisine göre A ve B notunu alan şirketler, iklim değişikliği ile ilgili konuların yönetimi ve bu konuda liderlik gösterme seviyesine ulaşmış, raporlama yaparak şeffaflığı sağlamanın yanı sıra çevresel performansını da artırmayı başarmış şirketlerdir. Türkiye'de A ve B bandında derecelendirme notu alan şirket sayısı artış göstererek iklim değişikliği kategorisinde toplamda 36'ya, su güvenliği kategorisinde ise 29'a ulaştı.

İklim Değişikliği ve Su kategorisinde 'A-' puanı alan Türkiye'den toplam 13 şirket CDP Türkiye liderleri kategorisinde yer almayı başardı. 2019 yılında sadece 6 şirket bu kategoride yer alabilmişti. CDP, 'Tedarikçi İlişkileri Derecelendirmesi' (SER) kapsamında, şirketlerin tedarikçilerini iklim değişikliğiyle mücadele sürecine ne kadar dahil ettiğini ölçüyor. Türkiye'de A notunu alarak SER kategorisinde lider olmayı başaran 3 şirket bulunurken, 11 şirket de bu kategoride 'A'- notunu almayı başardı. 

Etkinlik kapsamında ödül alan şirketler şöyle: 

Arçelik, Brisa, Kordsa İklim Değişikliği ve Su Lideri olurken İklim Değişikliği kategorisinde Albaraka Türk, Aselsan, Pegasus, T. İş Bankası, T. Kalkınma ve Yatırım Bankası Su Güvenliği kategorisinde 

Aksa Akrilik, Eti Soda, Migros, Pınar Süt, Yapı Kredi Bankası ödüle layık görüldü. 

Tedarikçi İlişkileri Derecelendirmesi kategorisinde ise Arçelik, Brisa ve Garanti BBVA ödüle layık görüldüler. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler