1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Türkiye’de şirketlerin yüzde 72’si iklim değişikliği analizi yaptı

Türkiye’de şirketlerin yüzde 72’si iklim değişikliği analizi yaptı

Türkiye’de iklim değişikliği senaryo analizi yapan şirketlerin oranının %72'de kaldığı kaydedildi.

Türkiye’de şirketlerin yüzde 72’si iklim değişikliği analizi yaptı

Enerji Günlüğü - Türkiye’de iklim değişikliği senaryo analizi yapan şirketlerin oranının %72'de kaldığı kaydedildi.

Türkiye çalışmalarını Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu'nun üstlendiği dünyanın en büyük çevre raporlama platformu CDP, 31 Mart Çarşamba günü CDP Türkiye 11. İklim Değişikliği Sanal Konferansı ve Ödül Töreni'ni gerçekleştirdi. CDP İklim Değişikliği & Su Programı 2020 Türkiye Sonuçları Raporu'nun sonuçlarını paylaşan Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu - CDP Türkiye Projeler Yöneticisi Mirhan Köroğlu Göğüş, Türkiye'deki tüm şirketlerin iklim değişikliğini iş stratejilerine entegre ettiklerini ifade etseler de, iklim değişikliği senaryo analizi yapan şirketlerin oranının %72'de kaldığını belirtti. 

Göğüş, "2020 sonuçlarına göre emisyon azaltım hedefleri belirlemek Türkiye'deki şirketler için standart bir iş uygulaması haline dönüşmüş durumda fakat Paris Anlaşması'nın temelini oluşturan bilime dayalı aksiyonların hayata geçirilmesi için şirketlerin daha fazla çaba göstermesi gerekiyor” ifadesini kullandı. 

ŞİRKETLERİN %35’İ SU RİSK DEĞERLENDİRMESİNDE YÜKSEK STANDARDA SAHİP

Şirketlerin suyla ilgili risk değerlendirmeleri konusunda da açıklamada bulunan Göğüş, "2020 raporlamasına göre su risklerine maruz kalan şirketlerin, doğrudan operasyonları ve tedarik zincirleri dahil olmak üzere tüm şirket ve operasyonlarını kapsayan risk değerlendirmeleri yapmaları gerekli. Ancak Türkiye'de şirketlerin yalnızca %35'i bu yüksek standarda ulaşmış durumda. Dünyadaki su krizinin boyutları her geçen gün artıyor. Türkiye'de 2020 yılında raporlanan risk altındaki işlerin toplam değeri 733 milyon dolar olarak raporlandı. Ancak, yanıt veren şirketlerin %44'ü karşılaştıkları risklerin finansal değerini henüz hesaplayamadığı için bu rakam eksik bir tahmin olabilir” dedi. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler