1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Çelik teknoloji seminerlerinin ilki yapıldı

Çelik teknoloji seminerlerinin ilki yapıldı

Enerji Günlüğü - Çelik İhracatçıları Birliği tarafından hayata geçirilen Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi projesi kapsamında başlatılan “Çelik Teknoloji...

Çelik teknoloji seminerlerinin ilki yapıldı

Enerji Günlüğü - Çelik İhracatçıları Birliği tarafından hayata geçirilen Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi projesi kapsamında başlatılan “Çelik Teknoloji Seminerleri”nin ilki “oksijen kontrolü” konusunda gerçekleştirildi.

Türk çelik sektörü teknoloji çalışmaları kapsamında teknik eğitim seminerlerine başladı. Çelik ürünlerinin kalitesinin sağlanmasında büyük önemi olan oksijen kontrolü ve üretim süreçlerinde bu konuda dikkat edilmesi gereken tüm detaylar; sektör temsilcileri, üniversite ve araştırma kurumlarından yetkililerin geniş katılım gösterdiği seminerde ele alındı.

ÇELİK SEKTÖRÜ AR-GE İNOVASYON MERKEZİ MATİL TARAFINDAN HAYATA GEÇİRİLDİ

Çelik İhracatçıları Birliği bünyesinde faaliyet gösteren Matil Malzeme Test ve İnovasyon Laboratuvarları A.Ş. tarafından hayata geçirilen “Çelik Sektörü Ar-Ge İnovasyon Merkezi” ilk çalışmalarına eğitim ile başladı. Bu amaçla “Çelik Teknoloji Seminerleri”ni başlatan Matil, ilk seminerde sektörün en önemli konularından biri olan üretimde oksijen kontrolünü masaya yatırdı. Çelik sektöründe; ürün çeşitliliği ve niteliğinin artırılması, rekabet gücünün kuvvetlendirilmesi ve sektör firmalarına daha fazla hizmet verilebilmesi amacıyla kurulacak “Ar-Ge İnovasyon Merkezi”nin kuruluşu ile ilgili çalışmalar ise tüm hızıyla devam ediyor.

İlk seminerde vurgulandığı gibi; ocak, pota ve döküm aşamalarından oluşan çelik üretimi, temel olarak oksijen potansiyelinin kontrolüne dayanıyor. Oksijen, sıvı çeliğin yapısında bulunan diğer elementlerle ve demirle yaptığı etkileşimler nedeniyle, çelik ürününün kimyasal özelliklerini ve mekanik özelliklerini büyük oranda etkiliyor. Bu doğrultuda çelik ürünlerin kalite kriterlerinin sağlanmasında oksijen kontrolü de önemli bir konumda yer alıyor. “Çelik üretiminde oksijen kontrolü” seminerine konuk konuşmacı olarak katılan, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Sevinç konu ile ilgili öneri ve değerlendirmelerini, üretimde karşılaşılan teknik sorunları da aktararak, deneyimlerini dinleyenlerle paylaştı.

MERKEZ TÜRKİYE’DE İLK OLACAK

Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci de Çelik Teknoloji Semineri’nde yaptığı konuşmada; “2011 yılında sektörümüzün ilerlemesi için en büyük adımlardan biri olan “Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi” projesi için ilk adımı attık. Türkiye’de ilk olacak bu merkezin; Ar-Ge, maliyet azaltma, kalite artırma, uluslararası mevzuatlara uyum sağlama konularındaki tüm faaliyetlerini yürütmek üzere de Matil Malzeme Test ve İnovasyon Laboratuvarları A.Ş.'yi kurduk. Tüm süreçlerini tamamladığımız merkezimizin yeni yıl ile birlikte fiziki kurulum sürecini de başlatacağımız müjdesini şimdiden vermek isterim” dedi.

SEMİNERLER HER AY TEKRARLANACAK

Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi'nde, gerçek anlamda bir üniversite-sanayi işbirliğini sağlayacaklarını belirten Ekinci; “Tüm çalışmalarımızda üniversite ve araştırma kurumlarıyla ortak çalışmalar yürüteceğiz. Bugün burada merkezimizin eğitim misyonunu başlattık.Çelik Teknoloji Seminelerinin ilkini düzenledik ve yararlı bilgiler paylaştık. Her ay tekrarlamayı planladığımız bu seminerler; bilgi paylaşımı,serbest bir fikir alış verişi, mesleki tartışma ve tecrübe aktarımı ortamını da oluşturacak. Sektör olarak sadece bu seminerler ile de kalmayacağız. Yakında yeni projelerimizin bulunduğu 2014 yılı eğitim planımızı sizlerle paylaşacağız ve daha birçok yeni etkinlik yapacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Önceki ve Sonraki Haberler