1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Cengiz, Aşağı Kaleköy HES’i hibrit santrale dönüştürdü

Cengiz, Aşağı Kaleköy HES’i hibrit santrale dönüştürdü

Cengiz Holding, Bingöl’deki Aşağı Kaleköy hidroelektrik santralini, 80 MW’lik ilave güneş enerji santrali ekleyerek hibrit santrale dönüştürdü.

Cengiz, Aşağı Kaleköy HES’i hibrit santrale dönüştürdü

Enerji Günlüğü - Bingöl’deki Aşağı Kaleköy hidroelektrik santrali, 80 MW’lik ilave güneş enerji santrali eklenerek hibrit santrale dönüştürüldü.

Cengiz Holding, Bingöl’de geçtiğimiz yıl elektrik üretimine başlayan ve 510 megavat kurulu gücü bulunan Aşağı Kaleköy Barajı ve hidroelektrik santrali (HES) sahasında güneş enerji santrali de kurdu. Yaklaşık 200 bin panelden oluşan 80 megavatlık ilave GES projesi ile Aşağı Kaleköy HES, toplam 590 MW’lik bir hibrit enerji santraline dönüştü. 

"DÜNYANIN EN BÜYÜK 2. HİBRİT SANTRALİ"  

ahmet-cengiz-hes-ges.jpgCengiz Holding Enerji Grup Başkanı Ahmet Cengiz, Aşağı Kaleköy HES sahasına kurulan GES ile santralin Türkiye’nin ilk ve dünyanın en büyük ikinci hibrit santrali unvanına sahip olduğunu söyledi. Cengiz, “Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yenilenebilir ve çevreci enerji kaynakları; yeni yatırım planları arasında önceliği almaya başladı. Biz de grup olarak önümüzdeki dönemde yenilenebilir enerji kaynaklarına yoğunlaşacağız. Kısa dönemde hibrit enerji santralleri sayımızı artırmak istiyoruz” diye konuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler