1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Cengiz Holding Mardin’de güneş santrali kuruyor

Cengiz Holding Mardin’de güneş santrali kuruyor

Cengiz Holding, grup şirketi Eti Bakır’ın elektrik ihtiyacını karşılamak için yeni bir güneş enerji santrali yatırımına başladı.

Cengiz Holding Mardin’de güneş santrali kuruyor

Enerji Günlüğü - Mardin Mazıdağı Metal Geri Dönüşüm ve Entegre Gübre Tesisi’nin arazisinde 52 MW kurulu gücünde GES kurulacak. Santral, Eti Bakır Samsun İzabe ve Elektroliz Tesisi’nin elektrik ihtiyacını karşılayacak.

Eti Bakır Samsun İzabe ve Elektroliz Tesisi’nin elektrik ihtiyacını karşılamak üzere Mardin’de güneş enerji santrali (GES) yatırımına başlayan Cengiz Holding, yeni yılın başında tamamlayacağı projeyle yenilenebilir enerjideki kurulu gücüne 52 MW daha ekleyecek. Eti Bakır-2 GES’te üretilen elektrik Türkiye’nin madenden katot bakır üretebilen tek izabe tesisi olan Eti Bakır’ın Samsun’daki tesisinin elektrik ihtiyacının %40’ını karşılayacak.

2024 BAŞINDA SANTRAL TAMAMLANACAK

Cengiz Holding Enerji Grup Başkanı Ahmet Cengiz, Eti Alüminyum’dan sonra Eti Bakır’ın da üretimde kullanılan elektriği yenilenebilir kaynaklardan sağlayabilmesi için düğmeye bastıklarını söyledi. Projeyi 2024’ün başında tamamlamayı hedeflediklerini dile getiren Cengiz, “Hem GES’ler hem de Oymapınar Hidroelektrik Santrali sayesinde Eti Alüminyum’un üretimde kullandığı enerjinin tamamı yenilenebilir kaynaklardan sağlanıyor. Şimdi aynı vizyonu Mardin’de hayata geçireceğimiz güneş enerjisi santralleriyle bir adım öteye taşıyacağız. Bu yatırım, grubumuzun ve bünyemizdeki Eti Bakır’ın sanayide sürdürülebilirlik konusunda öncü olma kararlılığının en somut kanıtı” diye konuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler