1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Eti Bakır, elektriğini güneşten karşılayacak

Eti Bakır, elektriğini güneşten karşılayacak

Eti Bakır’ın Mazıdağı Metal Geri Kazanım ve Entegre Gübre Tesisleri arazisindeki 52 MW’lık güneş enerji santralinin kurulumu tamamlanırken, elektrik üretimi için gün sayıyor.

Eti Bakır, elektriğini güneşten karşılayacak

Enerji Günlüğü - Eti Bakır, elektrik ihtiyacını güneşten sağlamak için Mardin Mazıdağı’nda kurulan 52 MW’lik güneş enerji santralinin (GES) yılın ikinci yarısında üretime başlaması öngörülüyor. 

Cengiz Holding, sanayide kullandığı elektriği yenilenebilir kaynaklardan temin etme vizyonu doğrultusunda yatırımlarını hızlandırdı. Şirket, Eti Alüminyum’da hayata geçirilen dört güneş enerji santralinin (GES) ardından, şimdi de Eti Bakır’ın tüketimini yenilenebilir kaynaklardan sağlamak için harekete geçti. Mazıdağı’nda tamamlanan 52 MW’lik GES’in, yılın ikinci yarısında üretime başlaması öngörülüyor.

SANTRAL 210 BİN HANEYE YETECEK ELEKTRİK ÜRETECEK

Cengiz Holding Enerji Grup Başkanı Ahmet Cengiz, enerji portföyünde yenilenebilir kaynaklı üretimin payını artırmaya devam edeceklerini belirterek, “Şirketimizin vizyonu doğrultusunda; mümkün olan en kısa dönemde sanayi tesislerimizin elektriğini tamamen yenilenebilir kaynaklardan sağlamak istiyoruz. Bu kapsamda Eti Bakır için ilk güneş enerji santralimizin kurulumunu tamamladık. 52 MW kurulu güce sahip GES’in yılın ikinci yarısında faaliyete geçeceğini öngörüyoruz. 711 milyon TL’lik yatırımla kurulan santral, 210.000 hanenin tüketimine eşdeğer elektriği üretecek” dedi.

Cengiz Holding, orta vadede yenilenebilir portföyüne 1.020 MW kurulu güç ekleyerek bu alandaki toplam kurulu gücünü 3.875 MW’a, portföy içindeki payını da %70’e çıkarmayı hedefliyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler