1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Çeşme RES’in imar planına yargıdan iptal

Çeşme RES’in imar planına yargıdan iptal

İzmir 2. İdare Mahkemesi, İzmir’in Çeşme ilçesinde VEGA Çeşme RES Elektrik tarafından işletilen Çeşme RES’in imar planını iptal etti.

Çeşme RES’in imar planına yargıdan iptal

Enerji Günlüğü - İzmir 2. İdare Mahkemesi, İzmir’in Çeşme ilçesinde VEGA Çeşme RES Elektrik tarafından işletilen Çeşme RES’in imar planını iptal etti.

ABK Çeşme RES Enerji Elektrik Üretim AŞ tarafından Çeşme’de kurulan Rüzgâr Enerjisi Santrali'ne (RES) karşı çıkan Çeşme halkını sevindiren bir yargı kararı açıklandı. İzmir 2. İdare Mahkemesi, adını VEGA Çeşme RES Elektrik Üretim AŞ olarak değiştiren şirketin 6 adet rüzgar türbininden oluşan 18 MWm kapasiteli Çeşme RES imar planını iptal etti.

İMAR PLANLARINDA KAMU YARARI GÖRÜLMEDİ

RES planlarında kamu yararı olmadığına, özel mülkiyet hakkının ihlal edildiğine hükmeden mahkeme, gerekçesinde “Davaya konu VEGA Çeşme RES Elektrik üretim AŞ’ye ait Çeşme Rüzgar Elektrik Santrallerine ilişkin imar planlarına yapılan itirazın reddine ilişkin işlemde plan yapım yöntem ve tekniklerine, şehircilik ilkelerine ve kamu yararına uyarlılık görülmemiştir” denildi. 

1. ve 2. sit alanı üzerindeki Santralin imar planları 7 yıl önce de iptal edilmiş ve yeni imar planları askıya çıkarılmıştı. Mülk Sahiplerinin ve Çevrecilerin Vekili Av. Fahri Artar tarafından yeni planlara da itiraz edilmişti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler