1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Çeşme`de rüzgar santraline karşı AK Parti ve CHP ittifakı

Çeşme`de rüzgar santraline karşı AK Parti ve CHP ittifakı

Enerji Günlüğü - İzmir'in Çeşme İlçesi yakınlarındaki Karadağ Mevkisi'ne kurulmak istenen rüzgar santraline karşı AK Parti ve CHP'lilerin de aralarında...

Çeşme`de rüzgar santraline karşı AK Parti ve CHP ittifakı

Enerji Günlüğü - İzmir'in Çeşme İlçesi yakınlarındaki Karadağ Mevkisi'ne kurulmak istenen rüzgar santraline karşı AK Parti ve CHP'lilerin de aralarında bulunduğu bir grup imza kampanyası başlattı.
Çeşme'deki Ulusoy Limanı'nın üst tepesindeki, doğu kesimi konut ve eğitim alanı imarlı Karadağ Mevkisi'ne rüzgar santrali kurmak üzere başlatılan çalışmalar bölgede tepki gördü. Çeşme Belediye Meclisi üyesi AK Partili inşaat yüksek mühendisi Hüseyin Boyacı öncülüğünde Charlie Cafe'de bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda, söz konusu santralin kurulmasına karşı başlatılan imza kampanyasına destek istendi. AK Partili Boyacı'ya, İnşaat Mühendisi Hakan Kerman ile Karadağ sakinlerinden Çeşme Belediyesi'nin CHP'li eski meclis üyesi Coşkun Vural da destek verdi.
Çeşme'nin yararına olacak hiçbir projeye karşı çıkmadıklarını belirten Hüseyin Boyacı şunları söyledi:
"Planlanan yatırımların ilçe içindeki konumları konusunda Çeşmeli'lerin endişelerini paylaşıyoruz. Karadağ, rüzgar türbini üssü olamaz, olmamalı. Anadolu'nun batı ucundaki güzide ilçemiz her zaman güneşi, denizi, rüzgarı ve termali ile gözde olmuştur. Son 40 yılda alternatif turizm olanakları ile de geleceğini turizm üzerine kurgulamaktadır. Bu ilçede yaşayan veya Çeşme yaşamını paylaşan herkesin, Çeşme'yi var eden doğal zenginliklerini gözünün bebeği gibi sakınmak ve korumak, geleceğe taşımak sorumluluğu vardır."

'KARŞI ÇIKMAMAK ÇEŞME'YE İHANETTİR'
Çeşme Belediyesi'nin CHP'li eski üyesi Coskun Vural da, Çeşme'nin doğal görünüm ve zenginliklerini birlikte koruması gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu:
"Zira geriye bakıp hayıflandığımız karşı çıkmadığımız bazı uygulamaların zararlarını artık bariz bir şekilde görüyoruz. 'Başka Çeşme Yok' dedikçe, birileri sanki inadına bu cennet beldeyi yok etmek için projeler üretiyor. Çeşme'de başka tepe mi kalmadı da, Sakız Adası ve deniz manzaralı Karadağ'a göz diktiler. Buna karşı çıkmak her Çeşme seveninin boynunun borcudur. Ses çıkarmamak ise Çeşme'ye ihanettir."

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler