1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Ceta Enerji, Burdur’da 10 MW’lık biyokütle tesisi kuracak

Ceta Enerji, Burdur’da 10 MW’lık biyokütle tesisi kuracak

Ceta Enerji, yaklaşık 10 milyon lira yatırımla Burdur’da 10 MW kurulu gücünde  Biyokütle Enerji Santrali (BES) kuracak. 

Ceta Enerji, Burdur’da 10 MW’lık biyokütle tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Burdur’un Karamanlı ilçesinde kurulacak biyokütle santralinde yılda 75 bin ton bitki atığı yakılarak elektrik üretilecek.

Burdur ili, Karamanlı ilçesi, Mürseller Köyü sınırları içerisinde Ceta Enerji Sanayi Ticaret Anonim Şirketi tarafından Biyokütle Enerji Santrali (BES) kurulup işletilmesi planlanıyor. 

Yaklaşık 94 milyon TL değerindeki proje kapsamında 10 MWe kurulu güce sahip enerji santralinde yakacak odun, süceyrat odunu, kesim artıkları ve kökleri ile bahçe atığı olan ve kereste sektöründe değerlendirilemeyen ağaç kökleri (çam, kızıl ağaç, kavak vb.), meyve ağaçlarının (elma vb.) ince dalları, kesim ve budama artıkları tesis bünyesinde yakılacak. Biyokütlenin yakılması ile elde edilecek buhar, kurulu 10 MWe/h olan türbin ve jeneratörleri vasıtasıyla elektrik enerjisine dönüştürülecek. Tesisin yıllık yakıt ihtiyacı yaklaşık olarak 75.000 ton biyokütle olacak.

ÜRETİLEN ELEKTRİĞİN %15’İ TESİS İÇİNDE TÜKETİLECEK

Santralde toplam yılda 75 milyon kWh elektrik enerjisi üretilecek. Üretilmesi planlanan elektriğin %15’i santralin yardımcı tesislerinin elektrik tüketiminde kullanılacak ve geriye kalan % 85’i ise Tefenni TM’ye bağlanarak enterkonnekte sisteme verilecek.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler