1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Ceta Enerji’nin Burdur tesisinde santral sahası değişikliği

Ceta Enerji’nin Burdur tesisinde santral sahası değişikliği

EPDK, Ceta Enerji’nin Burdur’da kuracağı ve orman ürünlerinin doğrudan yakılacağı biyokütle tesisi için verilen önlisansın tadili için yaptığı başvuruyu değerlendirmeye aldı.

Ceta Enerji’nin Burdur tesisinde santral sahası değişikliği

Enerji Günlüğü - Ceta Enerji, Burdur’da kurmayı planladığı 10 MW’lık biyokütle santrali için verilen önlinsansın tadil edilmesi için başvuruda bulundu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Ceta Enerji Sanayi Ticaret A.Ş.’nin Burdur’un Çavdır ilçesindeki CETA BES projesi için lisans tadil başvurusunda bulunduğunu açıkladı. 

Açıklamada, kurulması planlanan 10 MWe kurulu gücünde, yenilenebilir enerji kaynağına dayalı ve biyokütle [endüstriyel odun dışındaki orman ürünleri – termal bertaraf (doğrudan yakma)] kaynak tipindeki “CETA BES” projesi için 24.06.2021 tarihli ve ÖN/10274-5/05017 numaralı önlisans kapsamında, şirketin lisans tadil başvurusunda bulunduğu belirtildi. Başvurunun değerlendirmeye alındığı duyuruldu.

BAŞVURUYA KİŞİSEL İTİRAZ İÇİN SON TARİH 11 KASIM

Üçüncü şahıslar başvuruya 11 Kasım 2022 olarak belirtilen son itiraz tarihine kadar ve sadece kişisel hak ihlali açısından yazılı olarak itirazda bulunabilecekler. Yazılı itirazlar için başvuru adresi: Mustafa Kemal Mahallesi, 2078. Sokak No:4 06510 Çankaya/ ANKARA.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler