1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Chevron güvenlik için İsrail sularındaki gaz platformunu kapattı

Chevron güvenlik için İsrail sularındaki gaz platformunu kapattı

Chevron, devam eden çatışma ortamında bir güvenlik önlemi olarak İsrail sularında işletmekte olduğu Tamar Sahasında üretimi durdurdu. 

Chevron güvenlik için İsrail sularındaki gaz platformunu kapattı

Enerji Günlüğü - ABD’nin en büyük enerji şirketlerinden Chevron, İsrail'in talebi üzerine Doğu Akdeniz'deki Tamar Doğal Gaz Sahası’nda üretimi durdurdu.

ABD'li enerji şirketi Chevron, İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar nedeniyle İsrail'in talebi üzerine Doğu Akdeniz'deki Tamar doğal gaz sahasında üretimi durdurduğunu açıkladı. Şirket, Tamar dışında kalan Leviathan sahasında gaz tedarikine devam ediyor.

Yaptığı açıklamada şirketin faaliyetlerini sürdürdüğü tesisler ve üretim bölgelerinde güvenliğin sağlanmasının öncelikli olduğunu belirten Chevron, çatışmalar sonrasında şirketin bölgedeki çalışanlarının bilgisine başvurulduğunu kaydetti. 

Açıklamada, "İsrail Enerji Bakanlığı tarafından Chevron Mediterranean Limited’e Tamar üretim platformundaki üretimi durdurma talimatı verildi" denildi.

LEVİATHAN PLATFORMU GAZ İHRACATINA DEVAM EDECEK

Chevron'un Leviathan platformu ise İsrail'e ve başka yerlere ihraç edilmek üzere gaz göndermeye devam edecek. Analistler, günde yaklaşık 1 milyar fit küp doğal gaz üreten bir platformun kapatılmasının Chevron'un kazançlarına önemli ölçüde zarar vermesinin beklenmediğini söyledi. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler