1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Chevron'un Avustralya LNG tesislerinde grev başlıyor

Chevron'un Avustralya LNG tesislerinde grev başlıyor

Chevron, Avustralya’daki Gorgon ve Wheatstone LNG ihracat tesislerinde grev eylemi için sendikadan bildirim aldığını açıkladı.

Chevron'un Avustralya LNG tesislerinde grev başlıyor

Enerji Günlüğü - ABDli enerji şirketi Chevron’un Avustralya'daki LNG ihracat tesislerinde çalışan işçiler 7 Eylül'den itibaren greve gidecekler. 

ABD merkezli petrol ve gaz şirketi Chevron, Avustralya'daki sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ihracat tesislerinde 7 Eylül'den itibaren grevlerin başlayacağı konusunda sendikalardan bildirim aldığını açıkladı. Chevron e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, sendikaların Gorgon ve Wheatstone ihracat tesislerinde grev eylem için bildirimde bulunduğunu söyledi. 

Chevron, "Hem çalışanların hem de şirketin çıkarlarına uygun sonuçlar ararken pazarlık süreci boyunca çalışmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.  

YÜKSEK ÜCRET VE ÇALIŞMA LİSTELERİNDE DEĞİŞİKLİK TALEBİ

Sendikalar daha yüksek ücret ve çalışma listelerinin değiştirilmesini zorlaştıran kurallar da dahil olmak üzere çalışma koşullarında değişiklikler istiyor. Sendikalar bir sosyal medya paylaşımında "Chevron'un LNG ihracatını tıkadıktan ve Chevron milyarlarca dolar gelir kaybettikten sonra bir anlaşmaya varılması ... giderek daha muhtemel hale geliyor" dedi.

İŞÇİLER SENDİKAYA İZİN VERDİ

Geçtiğimiz hafta Chevron'un ülkenin en büyüklerinden biri olan Gorgon LNG tesisinde ve Wheatstone'un alt işleme tesisinde çalışan yaklaşık 450 işçinin %99'undan fazlası, sendikaların gerektiğinde grev çağrısı yapmasına izin verilmesi yönünde oy kullanmıştı.

Chevron işçilerinin yetki vermesiyle, Avustralya Denizcilik Sendikası ve Avustralya İşçi Sendikası'nı bir araya getiren Offshore Alliance, kısa bir iş bırakmaktan, tankerlere LNG yüklemeyi reddetmeye kadar uzanabilecek endüstriyel eylem yapma yetkisine sahip olacak, ancak yükümlülüğü olmayacak. 

AVRUPA’DA GAZ FİYATLARI YÜKSELDİ

Grev kararı ve Norveç'in ihracatının azalmasının etkisiyle Avrupa'da vadeli doğal gaz fiyatı geçen hafta yaşanan yüzde 9'luk artışın ardından bugün de yükseldi. Avrupa'da doğal gaz fiyatı için gösterge olan Hollanda TTF'de Eylül teslimi gaz fiyatı 35,48 euro/MWh seviyesine kadar yükseldi.

 

İlgili Haberler