1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. CHP’den elektrik faturalarını düşürecek kanun teklifi

CHP’den elektrik faturalarını düşürecek kanun teklifi

CHPli vekiller tarafından Meclis’e elektrik faturalarında ek yüklerin hafifletilmesi ve KDV’nin yüzde 1'e indirilmesi için kanun teklifi verildi.

CHP’den elektrik faturalarını düşürecek kanun teklifi

Enerji Günlüğü - CHPli vekiller tarafından Meclis’e elektrik faturalarında ek yüklerin hafifletilmesi ve KDV’nin yüzde 1'e indirilmesi için kanun teklifi verildi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç tarafından TBMM Başkanlığı’na 

“Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi” verildi. Toplam 5 maddeden oluşan kanun teklifte elektrikte KDV’nin yüzde 18’den yüzde 1’e düşürülmesi, TRT payının kaldırılması, kayıp-kaçak ve sayaç okuma bedellerinin faturaya yansıtılamaması istendi. 

TEKLİFİN GEREKÇESİ YÜKSEK ELEKTRİK FİYATLARI

Asgari ücretle geçinmeye çalışan bir ailenin aylık gelirinin yaklaşık yüzde 20’sini elektrik ve doğal gaza ayırdığı belirtilen Teklif gerekçesinde, Türkiye’nin konutlarda kullanılan elektrik dikkate alındığında Avrupa ülkeleri arasında elektriği en pahalıya kullanan ülke olduğuna dikkat çekildi. Gerekçede, “Türkiye’de elektrik tüketim bedeline ek olarak, TRT Payı, Enerji Fonu, Elektrik Tüketim Vergisi ve KDV ödenmektedir. Fiili Tek Adam Rejimi’nin başladığı 2014 yılından 2021 yılına dek, son 7 yılda, hanelerde kullanılan elektrik yüzde 120 zamlanmış, 2014’te ortalama 100 TL ödenen bir fatura 2021 başında yaklaşık 220’TL’ye yükselmiştir” denildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler