1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Çin 20 milyonuncu elektrikli aracı üretti

Çin 20 milyonuncu elektrikli aracı üretti

İlk 20 yılda 10 milyon elektrikli araç üretilen Çin’de, izleyen iki yılda 20 milyon araç üretimine ulaşıldı. 

Çin 20 milyonuncu elektrikli aracı üretti

Enerji Günlüğü - Çin Halk Cumhuriyeti’nde elektrikli araç üretiminde artış devam ediyor. Ülkede banttan indirilen elektrikli araç sayısı 20 milyonu aştı. Çin’in 20 milyonuncu yeni enerjili aracı (NEV), GAC Aion adlı şirketin Guangzhou’daki fabrikasında üretildi. 

Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakan Yardımcısı Xin Guobin, 20 milyonuncu aracın banttan indirilmesiyle ilgili törende yaptığı konuşmada, yeni enerji araçların küresel otomobil endüstrisinin dönüşümü ve iyileştirilmesi ve yeşil kalkınma için ana istikamet olduğunu vurguladı. 

Otomobil Üreticileri Birliği Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Fu Bingfeng de Çin’de yeni enerjili araçlar sektörünün büyük ölçekli, küreselleşmiş ve yüksek kaliteli gelişiminde yeni bir aşamaya girdiğini söyledi. Fu, sektörün Çin’in modern endüstriyel sisteminin önemli bir parçası haline geldiğini kaydetti. 

İlk elektrikli otomobilin doğduğu 1995 yılından bu yana, Çin’deki yeni enerji araçlarının 0’dan 10 milyona çıkması 20 yıldan fazla bir zaman aldı. Ancak yeni enerjili ara sayısının 10 milyondan 20 milyona çıkması için sadece 2 yıl yetti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler