1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Çin elektrikli araç şarj ağını genişletiyor

Çin elektrikli araç şarj ağını genişletiyor

Çin, yeni enerjili olarak bilinen elektrikli, hibrit ve hidrojen yakıtlı araçlar (NEV'ler) için şarj altyapısını şehirlerin ardından kasabalara da kuracak.

Çin elektrikli araç şarj ağını genişletiyor

Enerji Günlüğü - Çin, yeni enerjili olarak bilinen elektrikli, hibrit ve hidrojen yakıtlı araçlar (NEV'ler) için kasabalara da şarj altyapısı kuracak.

Çin, ülkenin yeni enerji araçlarının (NEV) hızlı gelişimini karşılamak için yüksek kaliteli bir şarj altyapısı ağının inşasını daha da artıracak. Danıştay Genel Ofisi tarafından yayımlanan kılavuza göre, 2030 yılına kadar, NEV’lerin gelişimini ve insanların şarj ihtiyaçlarını destekleyebilen, geniş kapsamlı, orta ölçekli, sağlam yapıya ve tam işleve sahip yüksek kaliteli bir şarj altyapısı ağı temelde mevcut olacak. 

Belge, konut ve iş alanlarının yanı sıra ticari, endüstriyel ve eğlence merkezlerindeki şarj yığınlarının kapsamına odaklanarak, kentsel alanlarda iyi yapılandırılmış bir şarj ağı oluşturmaya yönelik çabalara duyulan ihtiyacı vurguladı. 

ÖRNEK İLÇE VE KASABALAR OLUŞTURULACAK

Kılavuzda, kırsal alanlarda etkili kapsama alanına sahip bir şarj şebekesinin de kurulacağı belirtilirken, şarj altyapısının inşası ve uygulaması için örnek ilçeler ve kasabalar oluşturulması gereği vurgulandı.

Kılavuza göre, hizmet operasyonunu iyileştirmek ve sektördeki çeşitlendirilmiş yatırımı teşvik etmek için çaba gösterilecek. Ülke ayrıca akıllı şarj altyapısının yanı sıra elektrik dağıtım ağlarının akıllı dönüşümünü de teşvik edecek. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler