1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Çin Arjantin’e nükleer santral kuracak

Çin Arjantin’e nükleer santral kuracak

Çin, Modern İpek Yolu projesine Arjantin’i de dahil etti. Bu kapsamda Çin ilk olarak Arjantin’de kendi geliştirdiği teknolojiyle nükleer santral kuracak.

Çin Arjantin’e nükleer santral kuracak

Enerji Günlüğü - Çin, Latin Amerika’daki ilk nükleer santralini geliştirdiği 3. nesil nükleer reaktörü Hualong One teknolojisiyle Arjantin’e kuracak.

Arjantin Cumhurbaşkanı Alberto Fernandez, ülkesinin Çin'in Modern İpek Yolu (Kuşak ve Yol) projesine katılması için Çin'le anlaşma imzaladı. Çin'in Avrupa, Asya ve Afrika arasındaki ticari kanalları açma hedefiyle yürüttüğü 1 trilyon dolarlık proje bu anlaşmayla Latin Amerika'ya da uzanmış oldu. 

Bu anlaşmanın ilk adımı ise nükleer enerji alanında atıldı. Çin Ulusal Nükleer Şirketi (CNNC) yetkilileri, 3. nesil nükleer reaktörü Hualong One teknolojisini kullanarak Arjantin’in Atucha III nükleer santralini inşa etmek için Arjantin Nükleer Elektrik S.A. ile bir sözleşme imzaladıklarını açıkladı. 

ABD’nin yaptırım engellemelerine rağmen Arjantin’de kurulacak bu santral Çin’in nükleer teknolojisini ihraç ettiği ikinci örnek olacak.

LATİN AMERİKA’DA 7 NGS BULUNUYOR

Nükleer santral projesi, sadece Arjantin için değil Latin Amerika için de önem taşıyor. Şu anda bölgede üçü Arjantin, ikisi Brezilya ve ikisi Meksika’da olmak üzere faaliyette bulunan sadece yedi nükleer santral var. 

Hualong One, 716 ulusal ve 65 uluslararası patent, 200’den fazla yabancı marka ve 125 yazılım telif hakkı ile daha güvenli ve daha etkili üçüncü kuşak Çin reaktör modeli olarak biliniyor. Teorik olarak 60 yıllık bir ömrü olan Hualong One reaktörü, dünyanın en son güvenlik normlarına uygun koşullara sahip.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler