1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Çin’in 3. nesil nükleer reaktörü İngiltere'de kullanıma uygun bulundu

Çin’in 3. nesil nükleer reaktörü İngiltere'de kullanıma uygun bulundu

Çin Genel Nükleer Güç Şirketi tarafından geliştirilen üçüncü nesil  nükleer reaktörü Hualong one, İngiltere tarafından kullanıma uygun bulundu.  

Çin’in 3. nesil nükleer reaktörü İngiltere'de kullanıma uygun bulundu

Enerji Günlüğü - China General Nuclear Power Corporation tarafından geliştirilen üçüncü nesil nükleer reaktör olan Hualong One, İngiltere’de kullanım için yeterli olduğunu belgeledi. 

İngiliz Nükleer Düzenleme Ofisi (ONR) ile Çevre Ajansı’nın (EA) ortak açıklamasına göre, Çinliler’in geliştirdiği yeni nesil reaktör, Genel Tasarım Değerlendirmesi (GDA) standardını karşıladı. 

Nükleerde yeni teknolojinin kullanıma sunulabilmesi için öncelikle güvenlik ve çevresel etkisinin belirlenmesi şart. Bu amaçla söz konusu teknolojinin ONR ve EA tarafından yürütülen değerlendirmeden geçer not alması gerekiyor. ONR, Hualong One için bir Tasarım Kabul Onayı (DAC), Çevre Ajansı ise Tasarım Kabul Edilebilirlik Beyanı (SoDA) yayınladı. 

KURULUMCU EDF İLE ANLAŞMIŞLARDI
CGN ve Fransız devletine ait elektrik devi EDF, Eylül 2016’da İngiltere’de üç proje inşa etmek için İngiliz hükümetiyle anlaşmalar imzalamıştı. Essex, Bradwell merkezli projenin Hualong One teknolojisini kullanması bekleniyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler