1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çin dev hidrojen tesisini devreye aldı

Çin dev hidrojen tesisini devreye aldı

Çin’de yılda 350 bin ton hidrojen üretmesi beklenen kömürden hidrojen üretim tesisi resmi olarak üretime başladı.

Çin dev hidrojen tesisini devreye aldı

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük kömürden hidrojen üreten tesisi Çin’in Şansi Eyaletinde hizmete girdi.

Dünyanın en büyük kömürden hidrojen üretme projesi Çin’in Şansi Eyaletinde resmen hizmete girdi. Tesis, devlete ait bir kimya şirketi olan Sinochem'e bağlı araştırma enstitüsü Southwest Research and Design Institute of Chemical Industry tarafından geliştirilen basınç salınımlı adsorpsiyon teknolojisi ile kuruldu. Tesiste her yıl 350 bin ton hidrojenin üretilmesi bekleniyor. 

Kömür kaynaklarını verimli ve temiz bir şekilde kullanmayı sağlayan proje, ulusal enerji güvenliği, toplumsal ve ekonomik kalkınma ile çevre koruma için büyük önem taşıyor. Proje, kömürü petrokimya ürünlerine dönüştürebilmenin yanı sıra kaynakların yeniden kullanımını gerçekleştirerek karbon salımını da azaltacak. 

Çin Hükümet verilerine göre, Çin şu anda yılda 33 milyon ton hidrojen üretiyor, bunun yaklaşık yüzde 80’i kömür ve doğal gaz kullanılarak ve geri kalanı da esas olarak sanayi sektörlerinin yan ürünü olarak üretiliyor. Çin Hidrojen İttifakı, ülkenin hidrojen talebinin şimdi 20 milyon tondan 2030 yılına kadar yılda 35 milyon tona ulaşacağını ve 2050 yılına kadar 60 milyon tona ulaşacağını tahmin ediyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler