1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Çin doğal gaz üretimini artırdı

Çin doğal gaz üretimini artırdı

Enerji Günlüğü - Çin'in Eylül'de doğal gaz üretimi bir önceki yıla göre yüzde 11 arttı. Öte yandan Çin kış ayları için ciddi bir doğal gaz arz...

Çin doğal gaz üretimini artırdı

Enerji Günlüğü - Çin'in Eylül'de doğal gaz üretimi bir önceki yıla göre yüzde 11 arttı. Öte yandan Çin kış ayları için ciddi bir doğal gaz arz sorunu uyarısında bulundu.

Çin'de doğal gaz üretimi artış gösterdi. Çin İstatistik Bürosundan yapılan açıklamaya göre, 2017 Eylül ayında doğal gaz üretimi yüzde 11 artışla 11,2 milyar metreküp oldu. Yılın ilk 9 ayında ise üretim yüzde 9,1 artışla 108,7 milyar metreküpe ulaştı. 

KIŞ İÇİN CİDDİ UYARI

Öte yandan Çin, bu kış doğal gaz koşulları için "ciddi" uyarısı yaptı. Çin devlet planlama kuruluşu, ülkenin boru hattı ve depo kapasitesinin yeni talepleri yerine getiremeyebileceği endişelerinin altını çizerek, bu kış arz ve talep koşullarının ağırlaşmasını beklediklerini açıkladı. 

Ulusal Kalkınma Ve Reform Komisyonu açıklamasında, Sinopec ve PetroChina'nın talebin en üst düzeye çıkacağı mevsiminde depolara gaz vermesi gerektiğini belirtti. Kurul, tesislerin kapasitesinin tam olması gerektiğine vurgu yaptı. Hükümet ayrıca Sinopec'ten dört doğal gaz bor hattı inşaatının hızlandırılmasını istedi.

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler