1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çin ilk uzun mesafeli yeşil hidrojen hattını kuruyor

Çin ilk uzun mesafeli yeşil hidrojen hattını kuruyor

Çin, 400 kilometrelik hidrojen boru hattı inşa edecek. Hat ile İç Moğolistan’dan başkente taşınacak olan yeşil hidrojen, fosil yakıtlardan üretilen hidrojenin yerini alacak.

Çin ilk uzun mesafeli yeşil hidrojen hattını kuruyor

Enerji Günlüğü - Çin, ilk bölgeler arası ve uzun mesafeli hidrojen boru hattını kurmaya hazırlanıyor. 400 kilometrelik hat, ilk aşamada yılda 100 bin ton hidrojen taşıyacak.

Çin Uluslararası Radyosunun haberine göre, Çin, 400 kilometrelik hidrojen boru hattı inşa etmeyi planlıyor. Çin’in en büyük petrol rafinerisi ve boru hattının işletmecisi olan Sinopec’in başkanı Ma Yongsheng, projenin ülkenin ilk bölgeler arası ve uzun mesafeli hidrojen boru hattı olacağını söyledi. Ma, projeyle hidrojenin ülkenin kuzeyinde yer alan İç Moğolistan Özerk Bölgesi’nin Ulankab kentinden başkent Beijing’e transfer edileceğini kaydetti. 

HAT İLK AŞAMADA YILDA 100 BİN TON HİDROJEN TAŞIYACAK

Boru hattının ilk aşamasında her yıl 100 bin ton hidrojen taşınması ve uzun vadede boru hattının kapasitesinin 500 bin ton artırma potansiyeline sahip olması bekleniyor. Ma, boru hattıyla İç Moğolistan’dan gelen hidrojenin Beijing-Tianjin-Hebei bölgesindeki fosil yakıtlardan elde edilen mevcut hidrojen üretiminin yerini alacağını belirtti. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler