1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Çin karbon emisyonu ticaretine yıl ortasında geçmeyi planlıyor

Çin karbon emisyonu ticaretine yıl ortasında geçmeyi planlıyor

Çin’in ulusal emisyon ticaret sisteminin 2021 yılı ortalarında faaliyete geçmesi ve yılda 200 milyon tona kadar emisyon işlem hacmi bekleniyor. 

Çin karbon emisyonu ticaretine yıl ortasında geçmeyi planlıyor

Enerji Günlüğü - Çin’in ulusal emisyon ticaret sisteminin 2021 yılı ortalarında faaliyete geçmesi ve yılda 200 milyon tona kadar emisyon işlem hacmi bekleniyor. 

Shanghay Borsası Başkanı Lai Xiaomling, Çin ulusal emisyon ticaret sisteminin bağımsız bir ticaret kurumu olarak faaliyet göstereceğini, ancak nihai planın henüz otoriteler tarafından onaylanmadığını açıkladı. Lai, "Şu anda, ulusal emisyon ticaret sisteminin bu yılın ortasında faaliyete geçmesini bekliyoruz. Yılda 200 milyon tona kadar sera gazı bu sistemde işlem görebilir" diye konuştu. 

Çin Çevre Bakanlığı, iklim krizi ile mücadele kapsamında uzun süredir beklenen ulusal emisyon ticaret programı işlem platformunu Shanghay'da ve kayıt platformunu Wuhan'da kurma kararı almıştı. Ulusal emisyon ticaret programı (ETS) ilk aşamada Çin genelindeki 2267 enerji üretim tesisini kapsayacak ve şirketleri sera gazı salımlarını emisyon izinleri alarak ve satarak azaltmaya cesaretlendirecek.

Çin’in karbon salımının 2030’dan önce zirveye çıkması bekleniyor. Çin, 2060 civarında sıfır karbon karbon hedefine ulaşmayı planlıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler