1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çin kömür madenlerinde 5G teknolojisi kullanacak

Çin kömür madenlerinde 5G teknolojisi kullanacak

Çin, birçok işlemin insansız yapılabilmesini sağlayan ve yüksek güvenlikli 5G teknolojisiyle kömür ocağı işletecek.

Çin kömür madenlerinde 5G teknolojisi kullanacak

Enerji Günlüğü - Çin, birçok işlemin insansız yapılabilmesini sağlayan ve yüksek güvenlikli 5G teknolojisiyle kömür ocağı işletecek.

Çin Uluslararası Radyosu’nun haberine göre, Çin’in kömür madenciliği sektörü, 5G tabanlı teknolojinin yardımıyla bir yenileştirmeyi kucaklıyor. China Mobile ve Huawei ile bu eylül ayında bir çerçeve anlaşması imzaladıktan sonra, Çin’in en büyük taş kömürü üreticisi Yangquan Coal Industry Group ile Shanxi’de, 5G tabanlı akıllı madenciliği teşvik etme hamlesinin bir parçası olarak, yeraltı 5G baz istasyonunu başarıyla devreye aldı. 

Karmaşık yeraltı çalışma koşulları nedeniyle patlamaya dayanıklı olan 5G baz istasyonu hizmete girerek gerçek zamanlı yüksek çözünürlüklü videolar yayınlamaya başladı. Anlaşmaya göre, 5G ağı kömür madeni iletişimi, yönetimi, güvenliği üretimi ve izlenmesinde kullanılacak. Proje, insansız iki yönlü trafik taşımacılığını ve akıllı bir planlama sistemini gerçekleştirmeyi de amaçlıyor bu da kürek, yükleme ve taşıma sürecinde açık ocak madeni üretiminde tam bir insansız operasyon anlamına geliyor. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler