1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çin’de kömür madenleri ‘akıl’lanıyor

Çin’de kömür madenleri ‘akıl’lanıyor

Çin’in Şanşi Eyaleti Enerji Bürosu, eyalet genelinde şu ana kadar 118 akıllı kömür madeni geliştirdiğini açıkladı.

Çin’de kömür madenleri ‘akıl’lanıyor

Enerji Günlüğü - Çin’in Kuzey eyaletlerinden Şanşi’de bu yıl yıllık üretim kapasitesi 1,2 milyon tonun üzerinde olan kömür madenlerinin akıllı dönüşümüne başlanacak ve toplam 150 yeni akıllı kömür madeni geliştirilecek.

Çin’in kuzeyindeki önemli kömür üreten eyaletlerden biri olan Şanşi, 2023 yılında yıllık üretim kapasitesi 1,8 milyon tonun üzerinde olan mevcut kömür madenlerine odaklanan akıllı dönüşüm projelerine başladı ve aynı zamanda bazı yeni madenler inşa ederek geçen yıl eyalette toplam 81 akıllı kömür madeninin geliştirilmesini sağladı.

KÖMÜR MADENLERİNİN AKILLI DÖNÜŞÜMÜNE BAŞLANACAK

CGTN Türk'ün haberine göre, "Eyalet, bu yıl yıllık üretim kapasitesi 1,2 milyon tonun üzerinde olan kömür madenlerinin akıllı dönüşümüne başlayacak ve aynı zamanda afet riski taşıyan kömür madenlerinin akıllı dönüşümüne odaklanacak. 2024 yılında il genelinde toplam 150 yeni akıllı kömür madeni geliştirilecek. 

Eyalet, 2023’ün ilk yarısında yaklaşık 680 milyon ton ham kömür üretti, yıl sonu rakamının ise yaklaşık 1,37 milyar ton olması bekleniyor.

ENERJİ DEVRİMİNE PİLOTLUK YAPAN İLK EYALET

Şansi, Çin’de önemli ve kapsamlı bir enerji üssü ve aynı zamanda bir enerji devrimine pilotluk yapan ilk eyalet. Şansi, son yıllarda kömür endüstrisi ile dijital teknolojilerin entegrasyonunu teşvik etmek için çaba içinde. Madenlerde gerçekleştirdiği akılcı ve dijital dönüşümle üretimi önemli oranda arttıran eyalette Nisan ayı itibariyle 39 akıllı kömür madeni bulunuyordu. Eyaletin, kömür endüstrisinde akıllı kömür madenlerinin ve internet platformlarının geliştirilmesini teşvik etmek üzere geçen yılın başlarında geliştirdiği plan kapsamında akıllı kömür madenlerinin genel inşaat tasarımı tektipleştiriliyor, veri standartları ve iletişim arayüzleri belirleniyor ve kömür madenlerinde yerel koşullara uygun akıllı sistemler kuruluyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler