1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çin, yeni enerjili araç desteğini yüzde 20 azalttı 

Çin, yeni enerjili araç desteğini yüzde 20 azalttı 

Çin hükümeti, yeni enerjili olarak bilinen elektrik bataryalı, fişli hibrit ve hidrojen yakıt hücreli arabalara verdiği desteği bu yıl yüzde 20 oranında azalttı.

Çin, yeni enerjili araç desteğini yüzde 20 azalttı 

Enerji Günlüğü - Çin hükümeti, yeni enerjili olarak bilinen elektrik bataryalı, fişli hibrit ve hidrojen yakıt hücreli arabalara verdiği desteği bu yıl yüzde 20 oranında azalttı.

Çin Maliye Bakanlığı, yeni türden (çevre dostu) motora sahip araçlar için sağladığı desteklemeyi 2021 yılında yüzde 20 azaltacağını açıkladı. Çin 2020 yılında da yeni enerjili araç desteğini yüzde 10 oranında azaltmıştı. Hükümet yeni enerjili araçlara desteği 2022 yılına kadar uzattı. Destekleme oranı 2021'de yüzde 20 ve 2022'de yüzde 30 azaltılacak.

Bakanlık yeni yıla girerken yaptığı açıklamada söz konusu azaltmanın aralarında taksilerin de bulunduğu kamu sektörü otobüs ve otomobilleri için yüzde 10 oranında uygulanacağını bildirdi. Ancak bu alanda uygulamada olan sübvansiyon ve vergi indirimleri bu yılda da sürdürülecek. 

ÇİN’DE ELEKTRİKLİ ARAÇ SAYISI ARTIYOR

Çin, yeni enerjili araçların 2020’de 1,3 milyon olan trafiğe çıkma sayılarının, 2021 yılında 1,8 milyona çıkmasını bekliyor. Volkswagen, Toyota, Tesla ve General Motors gibi üretici firmalar, Çin’deki elektrikli otomobil üretimlerinin kapasitelerini artırdılar. 

Çin hükümeti, bugün satılan toplam araçların yüzde 5 kadarını oluşturan yeni enerjili otomobillerin, 2025 yılında satılacak toplam otomobillerin yaklaşık yüzde 20’sini oluşturmasını hedefliyor. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler