1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çin'deki yeni enerjili araçların satışı bu yıl 2 milyonu aşacak

Çin'deki yeni enerjili araçların satışı bu yıl 2 milyonu aşacak

Çin’de yeni enerjili olarak bilinen elektrikli, hibrit ve hidrojen yakıtlı araç satışlarının bu yıl 2,4 milyonu bulması bekleniyor.

Çin'deki yeni enerjili araçların satışı bu yıl 2 milyonu aşacak

Enerji Günlüğü - Çin’de yeni enerjili olarak bilinen elektrikli, hibrit ve hidrojen yakıtlı araç satışlarının bu yıl 2,4 milyonu bulması bekleniyor.

Çin Otomobil Üreticileri Birliği Genel Sekreter Vekili Shi Jianhua, yeni/temiz enerjili taşıt satışlarının 2021 yılında 2 milyonu aşmasının beklendiğini açıkladı. Çin Otomobil Üreticileri Birliği'nin en son verilerine göre Çin'de temiz enerjili araçların satışı, Mayıs ayında bir yıl öncesine kıyasla yüzde 159,7 oranında artarak 217 bine ulaştı. Shi, buna göre yılın tamamında 2,4 milyon adet satış beklendiğini duyurdu.

Shi, bu olumlu gelişmeyi her şeyden önce Çin'in karbondioksit emisyonlarının doruk noktasını bir an önce geride bırakıp karbon nötr aşamaya ulaşma çabalarına borçlu olduklarını belirtti. 

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre, yeni enerjiyle işleyen araçların daha uzun menzillere erişmesine yol açan teknolojik ilerlemeler de satışlara katkı yaptı. 

Çin’de trafikte yeni enerjiyle çalışan araç sayısı 2021 yılı Mayıs ayı sonu itibarıyla 5,8 milyona ulaştı. Bu sayı, dünyadaki bu türden araç toplamının yarısını oluşturuyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler