1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çin'de yeni enerjili araç satışlarında güçlü artış bekleniyor

Çin'de yeni enerjili araç satışlarında güçlü artış bekleniyor

Çin’de yeni enerjili olarak bilinen elektrikli, hibrit ve hidrojen yakıtlı araç satışlarının önümüzdeki 5 yılda her yıl %40’tan fazla büyümesi bekleniyor.

Çin'de yeni enerjili araç satışlarında güçlü artış bekleniyor

Enerji Günlüğü - Çin’de yeni enerjili olarak bilinen elektrikli, hibrit ve hidrojen yakıtlı araç satışlarının önümüzdeki 5 yılda her yıl %40’tan fazla büyümesi bekleniyor.

Çin’de yeni enerjili araç satışlarının gelecek 5 yılda güçlü büyümesi bekleniyor. Çin Otomobil İmalatçıları Birliği (CAAM) ülkede elektrikli, hibrid ve hidrojen yakıt hücreli araçların oluşturduğu yeni enerjili araç segmentinde satışların önümüzdeki beş yılda yüzde 40’tan fazla büyüyeceğini tahmin ediyor.

CAAM Başkan Yardımcısı Fu Bingfeng yaptığı açıklamada, yeni enerjili araç satışlarının bu yıl 1,9 milyon adet ve 2022'de 2,7 milyon adet olmasını beklediklerini ifade etti. 

ELEKTRİKLİ ARAÇ SATIŞLARI ON YILDA %70 PAYA SAHİP OLACAK

Öte yandan Çinli elektrikli araç üreticisi BYD'nin kurucusu Wang Chuanfu, Çin'de elektrikli araç satışlarının toplam yeni araç satışları içinde payının 2030 yılında yüzde 70'e ulaşmasını beklediklerini söyledi. Çin'de bu yıl Mart ayında yüzde 10 olan toplam araç satışları içinde elektrikli araçların payı, Mayıs ayında yüzde 11,4'e yükseldi.

Çin, hava kirliliğini azaltma hedefleri çerçevesinde yeşil araç alımlarını vergi muafiyeti yoluyla destekliyor. Bu desteğin 2022 sonrasında da devam edebileceği kaydediliyor. Çin hükümeti toplam araç satışları içinde elektrikli araçların payının 2025'te yüzde 20 olmasını hedefliyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler