1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Temiz enerjili araçların yarısı Çin’de

Temiz enerjili araçların yarısı Çin’de

Çin’de yeni enerjili olarak bilinen elektrikli, hibrit ve hidrojen yakıtlı araçların sayısı 5,8 milyon ile dünyanın yarısına ulaştı.

Temiz enerjili araçların yarısı Çin’de

Enerji Günlüğü - Çin’de yeni enerjili olarak bilinen elektrikli, hibrit ve hidrojen yakıtlı araçların sayısı 5,8 milyon ile dünyanın yarısına ulaştı.

Çin’de trafikte yeni enerjiyle çalışan araç sayısı 2021 yılı Mayıs ayı sonu itibarıyla 5,8 milyona ulaştı. Bu sayı, dünyadaki bu türden araç toplamının yarısını oluşturuyor. 

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre yeni enerjili araçların ülke içindeki satışı, 2021 yılının ilk beş ayında 950 bine ulaştı. Bu da, Çin Otomobil Üreticileri Birliği'nin Shanghai 2021 Otomobil Fuarı sırasında açıkladığı verilere bakıldığında, geçtiğimiz yılın aynı dönemindeki satışların 2,2 katına denk düşüyor. 

Mevcut veriler, Çin’de yeni enerjili araç satışlarının hızlı bir ivmeye sahip olduğunu gösteriyor. Nisan ayında çıkarılan bir bilançoda, ülkenin 176 kenti ve 50 bin kilometrelik bir otoyolu kapsayan bir bölümünde, toplam 65 bin şarj istasyonunun, 644 akü değişim istasyonunun kurulmuş olduğu saptanıyor.

İlgili Haberler