1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çin'de yeni enerjili araç satışları yüzde 30 arttı

Çin'de yeni enerjili araç satışları yüzde 30 arttı

Çin'de yeni enerjili olarak bilinen elektrikli, hibrit ve hidrojen yakıtlı araç satışları 2020’de yüzde 30 oranında arttı.

Çin'de yeni enerjili araç satışları yüzde 30 arttı

Enerji Günlüğü - Çin'de yeni enerjili olarak bilinen elektrikli, hibrit ve hidrojen yakıtlı araç satışları 2020’de yüzde 30 oranında arttı.

Çin Kamu Güvenliği Bakanlığı’nın verilerine göre, dünyanın en büyük otomobil pazarı olan Çin'de yeni enerjili araç satışları 2020 yılında bir önceki yıla göre yüzde 30 oranında artarak 4,92 milyona ulaştı. Böylece ülkede trafikte bulunan 281 milyon otomobilin yüzde 1,75’ini yeni enerjili araçlar oluşturuyor. Yeni tip enerjiyle çalışan araçların yüzde 81,32 kadarı ise salt elektrikle işleyen araçlar. 

Öte yandan, yollarında bir milyondan fazla kayıtlı arabanın trafikte olduğu Çin kentlerinin sayısına 2020’de 4 kent daha eklendi ve bunların sayısı 70’e ulaşmış oldu.

Çin’de yeni plaka alıp trafiğe çıkan bu türden temiz enerjili araçların sayısında çok hızlı bir büyüme saptanıyor. Nitekim son üç yılın her birinde bu türden bir milyon araca yeni bir plaka numarası verildiği görülmekte.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler