1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Çin yeni teknoloji nükleer projesinde testlere başladı

Çin yeni teknoloji nükleer projesinde testlere başladı

Çin’in Hualong One teknolojili nükleer projesinde devre sisteminin performansını ve yüksek basınç koşullarını kaldırma kabiliyetini ölçen soğuk işlevsellik testleri başladı.

Çin yeni teknoloji nükleer projesinde testlere başladı

Enerji Günlüğü - Çin’in Hualong One teknolojili nükleer projesinde devre sisteminin performansını ve yüksek basınç koşullarını kaldırma kabiliyetini ölçen soğuk işlevsellik testleri başladı.

Çin'in, yerli yapım üçüncü nesil reaktör tasarımı olan Hualong One teknolojisi ile işleyen ilk nükleer enerji projesinin bir reaktörü üzerinde soğuk işlevsellik testleri 27 Nisan Cumartesi günü başladı. 

Test, Doğu Çin Eyaleti Fujian'ın Fuqing kentindeki 5 numaralı nükleer enerji ünitesinin bir devresinde yapıldı. Söz konusu test, Çin Ulusal Nükleer Kurumu'na (China National Nuclear Corporation - CNNC) göre devre sisteminin performansını ve yüksek basınç koşullarını kaldırma kabiliyetini ölçmek için gerçekleştirildi. CNNC, testin planlanandan 50 gün önce başlatıldığını belirtti. 

İki nükleer enerji devi olan China General Nuclear Power Group ve CNNC tarafından ortak olarak tasarlanan Hualong One reaktörleri, 2014'te ulusal bir heyetin de denetiminden geçti. Çin, o zamandan itibaren Fujian'da 5 no.lu ve 6 no.lu reaktör ünitelerinin Hualong One teknolojisi kullanılarak yapılmasını onayladı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler