1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Çin’de Hualong One nükleer reaktörün ikincisi üretime başladı

Çin’de Hualong One nükleer reaktörün ikincisi üretime başladı

Çin’in geliştirdiği 3. nesil nükleer reaktörü Hualong One’ın ikincisi, yılın ilk günü Fuqing NGS’nin 6. ünitesi olarak elektrik üretmeye başladı.

Çin’de Hualong One nükleer reaktörün ikincisi üretime başladı

Enerji Günlüğü - Çin’in geliştirdiği 3. nesil nükleer reaktörü Hualong One’ın ikincisi, yılın ilk günü Fuqing NGS’nin 6. ünitesi olarak elektrik üretmeye başladı.

Çin, geliştirdiği üçüncü nesil basınçlı su reaktörü Hualong One (HPR1000) ile Fujian Eyaleti’ndeki Fuqing Nükleer Santrali’nde ikinci kez elektrik üretimine başladı. China General Nuclear Power Group ve China National Nuclear Corporation tarafından ortaklaşa geliştirilen ve Fuqing Nükleer Santrali'nin 6 numaralı nükleer güç ünitesi olarak faaliyet yürütecek olan 3. nesil Hualong One nükleer reaktörü 1 Ocak 2022 tarihinde şebekeye bağlanarak elektrik üretmeye başladı. Fuqing 5 numaralı Hualong One nükleer reaktörü de  2021 yılında ticari kullanıma açılmıştı.

REAKTÖR YILDA 8,16 MİLYON TON CO2’İ ÖNLEYECEK

1000 MW kapasiteli reaktör, yılda yaklaşık 10 milyar kilovat saat elektrik üretebilecek. Bu sayede kömür tüketimi 3.12 milyon ton düşürülürken, karbondioksit emisyonları 8,16 milyon ton azaltılabilecek. 

Yapılan açıklamada, tüm teknik göstergeleri tasarım gereksinimlerini karşılayan nükleer santralin elverişli bir durumda bulunduğu, bunun da sonraki ticari kullanıma açılmaya sağlam bir temel oluşturduğu bilgisi verildi. 

Hualong One, 716 ulusal ve 65 uluslararası patent, 200’den fazla yabancı marka ve 125 yazılım telif hakkı ile daha güvenli ve daha etkili üçüncü kuşak Çin reaktör modeli olarak biliniyor. Teorik olarak 60 yıllık bir ömrü olan Hualong One reaktörü, dünyanın en son güvenlik normlarına uygun koşullara sahip.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler