1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Çin’in 3. nesil ilk yerli nükleer reaktörü üretime başladı

Çin’in 3. nesil ilk yerli nükleer reaktörü üretime başladı

Çinli mühendisler tarafından tasarlanan ve ülkenin ilk 3. nesil yerli nükleer reaktörü olan Hualong-1 ticari operasyonlarına başladı. 

Çin’in 3. nesil ilk yerli nükleer reaktörü üretime başladı

Enerji Günlüğü - Çinli mühendisler tarafından tasarlanan ve ülkenin ilk 3. nesil yerli nükleer reaktörü olan Hualong-1 ticari operasyonlarına başladı. 

Çin Ulusal Nükleer Şirketi (CNNC) Yönetim Kurulu Başkanı Yu Jianfeng, Fujian eyaletinde yer alan III. Nesil basınçlı su nükleer reaktörü Hualong One nükleer santralinin ilk ünitesinin, bir haftalık test süresinin sonunda elektrik üretmeye başladığını bildirdi. 60 yıllık bir ömre sahip olacak şekilde tasarlanan Hualong One ünitelerinin her biri 1.161 milyon kilovat kurulu kapasiteye sahip. İkinci ünitenin de bu yıl tamamlanması planlanıyor.

Hualong-1’in dünya standartlarını karşıladığını belirten Yu Jianfeng, Çin’in 3. nesil yerli nükleer enerji teknolojilerine sahip ülkeler arasında Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Fransa, Rusya gibi ülkelerle birlikte ön sıralarda olduğunu söyledi. Yu, Hualong-1’in ticari kullanımının düşük karbon veya karbon nötr hedeflerine ulaşılması bakımından da önemli rol oynayacağının altını çizdi. Hualong-1’in inşası Mayıs 2015’te başlamış geçen yıl 27 Kasım günü de şebekeye bağlanmıştı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler