1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Çin yeni nesil teknolojili bir nükleer üniteyi daha üretime hazırlıyor

Çin yeni nesil teknolojili bir nükleer üniteyi daha üretime hazırlıyor

Çin’in Fuqing Nükleer Santrali’nde altıncı nükleer elektrik ünitesine, Hualong One teknolojisi kullanılarak yakıt doldurulmaya başlandı.

Çin yeni nesil teknolojili bir nükleer üniteyi daha üretime hazırlıyor

Enerji Günlüğü - Çin’in Fuqing Nükleer Santrali’nde altıncı nükleer elektrik ünitesine, Hualong One teknolojisi kullanılarak yakıt doldurulmaya başlandı.

Nükleer enerji teknolojisinde dünya liderliğini hedefleyen Çin, geliştirdiği üçüncü nesil basınçlı su reaktörü Hualong One (HPR1000) ile Fujian Eyaleti’ndeki Fuqing Nükleer Santrali’nde ikinci kez elektrik üretimine hazırlanıyor. China National Nuclear Corporation (CNNC) şirketinin açıklamasına göre 7 Kasım Cumartesi günü, santralin altı numaralı nükleer elektrik ünitesine nükleer yakıt doldurulmaya başlandı. 

Bu yıl Ocak ayından bu yana elektrik üretmekte olan santralin 5. Ünitesinin ardından 6. Ünitenin de Hualong One teknolojisiyle elektrik üretimine bu yılın sonuna kadar başlaması bekleniyor. 

DAHA GÜVENLİ VE ETKİLİ REAKTÖR MODELİ

Hualong One, 716 ulusal ve 65 uluslararası patent, 200’den fazla yabancı marka ve 125 yazılım telif hakkı ile daha güvenli ve daha etkili üçüncü kuşak Çin reaktör modeli olarak biliniyor. Teorik olarak 60 yıllık bir ömrü olan Hualong One reaktörü, dünyanın en son güvenlik normlarına uygun koşullara sahip.

CNNC, Hualong One teknolojisi kullanan dünyada sekiz adet nükleer ünitenin şimdiye değin inşaat veya işletme aşamasında bulunduğunu kaydetti. Ulusal düzlemde geliştirilmiş üçüncü kuşak reaktör tasarımı olan Hualong One reaktörü, Çin hükümetinin nükleer enerji teknolojilerini yurtdışında teşvik etmesi için stratejik bir araç olarak nitelendiriliyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler