1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Çin’de 110 ultra derin gaz kuyusu açılacak 

Çin’de 110 ultra derin gaz kuyusu açılacak 

Çinli CNPC, Tarim Petrol Sahası’nda Dabei-401 adlı ultra derin gaz kuyusu açma çalışmalarına başladı. Sahada bu yıl 110 derin sondaj kuyusu açılacak.

Çin’de 110 ultra derin gaz kuyusu açılacak 

Enerji Günlüğü - Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde bulunan Tarim Petrol Sahası’nda bu yıl 110 ultra derin doğal gaz kuyusu açılacak.

Çin’in karadaki en derin doğal gaz kuyusu olarak tasarlanan Dabei-401 kuyusunun sondajı ülkenin kuzeybatısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde başladı. Çin’in önde gelen petrol ve gaz üreticisi China National Petroleum Corporation’a (CNPC) ait Tarim Petrol Sahası’nda bulunan kuyuda 8 bin 457 metre derinliğe kadar sondaj yapılacak.

Sondaj kuyusu, jeolojik yapısının son derece karmaşık olduğu Tianshan Dağları’nın güney eteğinde bulunuyor. Bitişik kuyularının verileri, bölgedeki oluşum basıncının 140 MPa’ya yakın olduğunu gösteriyor. 

Çin’in toplam doğal gaz üretiminin altıda birini üreten önemli bir petrol havzasında bulunan Tarim Petrol Sahası’nda 2021 yılında 8 bin metreyi aşan 23 kuyu açılmıştı. Bu yıl ise 110 ultra derin kuyu açılması hedefleniyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler