1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Çin’den ikinci ultra derin gaz sondajı

Çin’den ikinci ultra derin gaz sondajı

Çin ikinci ultra derin doğal gaz sondaj kuyusunu açmaya başladı. CNPC, Sişuan Eyaletinde 10 bin 520 metrelik bir kuyu açıyor.

Çin’den ikinci ultra derin gaz sondajı

Enerji Günlüğü - Çin, yeni doğal gaz rezervi için Sişuan Eyaletinde 10 bin metreden derin kuyu açacak. 

Çin Hükümeti birkaç yıldır enerji girişimlerini, ulusal üretimi artırmaya ve böylece ülkenin enerji tedariği yolunda güvenliğini güçlendirme hedefine yöneldi. Çin'de içerdeki doğal gaz talebini karşılamakta amacıyla China National Petroleum Corp. tarafından 20 Temmuz 2023 Perşembe günü Sişuan Eyaletinde 10 bin 520 metrelik bir kuyu açmaya başladı. "Shendi Chuanke 1" adı verilen proje, çok derinlerde doğalgaz rezervleri bulmayı hedefliyor. 

Sişuan Eyaletinin çok önemli kaya gazı rezervleri barındırdığı, ancak kamu petrol şirketlerinin bu rezervlerin oluşturduğu potansiyeli henüz yeterince kullanmayı başaramadığı biliniyor. Bunun başlıca nedenleri arazinin çok engebeli ve dağlık olması ve yeraltı jeolojisinin karmaşıklığı. 

İKİNCİ DERİN KUYU

Shendi Chuanke 1 projesi, ülkenin doğusundaki Sincan Özerk Bölgesinde China National Petroleum Corp. tarafından ilk kuyunun açılmasından sonra gerçekleşti. Bu ilk kuyu Çin'de şimdiye değin açılmış en derin kuyu olarak niteleniyordu ve daha çok deneysel hedefe yönelik olarak, delme teknolojilerini test etme ve yeryüzünün iç yapısına ilişkin veriler elde etme amacı taşıyordu. 

REKOR RUSYA’DA 

Derinlik konusunda rekor, 12 bin 262 metre ile Rusya'nın kuzeyinde yer alan Kola kuyusunda. Uzunluk olarak ise rekoru, Sibirya'nın doğu ucundaki Sakhaline kuyusu, önce dikey sonra da yatay delinmiş 15 kilometre ile elinde tutuyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler