1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Çin’den, elektrikli araçlara özel lojistik hattı

Çin’den, elektrikli araçlara özel lojistik hattı

Çin Halk Cumhuriyeti’nde elektrikli araç ihracatı artıyor. Ülkede, yeni enerji ile çalışan araçların ihracatı için yeni bir lojistik hattı oluştu.

Çin’den, elektrikli araçlara özel lojistik hattı

Enerji Günlüğü - Çin’in yeni enerjili araç ihracatı artıyor. Çin Otomobil Üreticileri Birliği’nin verilerine göre, yeni enerjili araç ihracatı, bu yılın ilk on ayında 499 bine ulaştı. Bu rakam, söz konusu ihracatın geçen yılın aynı dönemine kıyasla iki kat arttığı anlamına geliyor. 

Geçtiğimiz günlerde 402 yeni enerjili araç daha, Avrupalı kullanıcılarıyla buluşmak üzere ülke dışına gönderilmeye başlandı. Bu kapsamda 93 araçlık son parti de 24 Kasım Perşembe günü Doğu Çin eyaleti Zhejiang’daki Ningbo-Zhoustan Limanı’na ulaştı. Komşu eyalet Jiangsu’dan bir konteyner treni ile sevk edilen araçlar şimdi konteyner taşıyıcı ile toplu halde Avrupa’ya doğru yola çıkacak. 

Çin Ulusal Radyosu’nun haberine göre Ningbo-Zhoustan limanı, yeni enerjili araçlar için bir lojistik merkezi haline geldi. Ningbo Zhoushan Port Company’nin deniz-tren ulaştırma hizmeti sorumlusu Xu Bin, Çin’in otomobil ihracatındaki sürekli artış göz önüne alındığında, bu yeni ulaştırma yönteminin yeni enerjili araçlarının ihracatını kolaylaştıracağı görüşünde. 

Etiketler :
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler